Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Клуб активного довголіття «Калинове намисто» продовжує свою роботу

Дата: 26.08.2021 15:01
Кількість переглядів: 302

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях повинен бути тим символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Напередодні Дня пам’яті захисників України, 26 серпня 2021 року, проведено чергову зустріч громадян поважного віку, членів клубу активного довголіття «Калинове намисто», під час якої продемонстровано майстер-клас виготовлення символу (квітка соняшника) пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зустріч проведена за участю директора комунальної  установи «Центр надання соціальних послуг»  Шаргородської міської ради Людмили Каспрук, директора комунальної організації «Шаргородський музей образотворчого мистецтва» Шаргородської міської ради Оксани Вихристюк, працівників КУ Центр надання соціальних послуг та громадян поважного віку,  членів клубу активного довголіття «Калинове намисто».

Майстер – клас із виготовлення квітки соняшника провела Юлія Михалко – зберігач фондів Шаргородського музею образотворчого мистецтва.

Також Юлія Михалко розповіла усім учасникам заходу про те, що Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.

Щоб згадати наше історичне минуле і поринути у світ спогадів, усім учасникам заходу був продемонстрований український історичний художній фільм режисера Леоніда Осики «Гетьманські клейноди», котрий відзнято 1993 року на кіностудії Довженка за мотивами повісті Богдана Лепкого «Крутіж».

Дія картини відбувається 1659 року, через два роки після смерті Богдана Хмельницького, коли його 18-літній син Юрій усунув од влади гетьмана Виговського. Прибічники Богдана Хмельницького намагаються допомогти його дочці Олені врятувати клейноди — символи гетьманської влади та незалежності України. Героям фільму довелося зазнати багато випробувань у боротьбі за безцінні реліквії.

Зустріч і майстер-клас були особливими і емоційно наповненими, адже учасники  заходу вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, виготовили квітку соняшника – символ Дня пам’яті, усвідомили, якою. дорогою ціною дістається нам незалежність, суверенітет і територіальна цілісність нашої неньки України.

КУ «Центр надання соціальних послуг»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора