Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

2 вересня 2021 року світ відзначає 76-ту річницю завершення Другої світової війни

Дата: 02.09.2021 14:58
Кількість переглядів: 614

Після капітуляції Німеччини 9 травня 1945 р. Друга світова війна ще продовжувалася майже чотири місяці з її сателітом Японією. Акт капітуляції Японії 2 вересня 1945 р. в Тихому океані на борту лінкора "Міссурі" від імені СРСР підписав 40-річний генерал із села Косинівка, що на Уманьщині, Кузьма Дерев'янко.

Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами й злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї.

Війна завдала народам світу величезних людських і матеріальних утрат. Кількість жертв досі точно не встановлено. Величезного горя і страждань, неймовірних втрат зазнав у цій війні і український народ.

З нагоди відзначення 76 – ої річниці завершення Другої світової війни  2 вересня в м. Шаргород  відбулось покладання квітів до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам. У заході взяли участь: міський голова Володимир Барецький, секретар міської ради Катерина Кедик, заступники міського голови Людмила Петелько та Андрій Майданюк, голова міської ветеранської організації Віталій Кушнір, працівники міської ради, комунальних установ та громадськість  міста.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих в роки Другої світової війни 1939-1945 років.

Відділ культури і туризму міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора