Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Краща садиба року – нагорода для дбайливих господарів

Дата: 06.09.2021 09:36
Кількість переглядів: 1545

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 29 квітня 2021 року №82 в Шаргородській територіальні громаді цьогоріч вперше проводився конкурс на присвоєння звання «Краща садиба року».

Мета проведення конкурсу - виховання у жителів Шаргородської територіальної громади поваги та любові до свого міста, села, підтримання чистоти, затишку і комфорту на власних садибах, прибудинкових територіях, присадибних ділянках.

Конкурс тривав до 15 серпня 2021 року.

Як наслідок, відбулось засідання відповідної конкурсної комісії, на розгляд якої було винесено 12 претендентів на звання «Краща садиба року» з різних куточків Шаргородської  громади. В ході розгляду усіх наданих матеріалів між членами комісії відбулась жвава дискусія. Адже визначити найкращих  було непросто. На перемогу в конкурсі претендували будинки та прибудинкові території, кожна з яких не схожа на іншу. Тут можна було побачити садиби, які завдяки ентузіазму, креативності господарів, виглядали доглянутими та надзвичайно охайними, вишуканими та витонченими, яскравими та квітучими. Окремі з них просто «потопали» в оазах зелені та квітів. Особливо вражали прибудинкові території, головною окрасою яких є вироби, нафантазовані та вміло виготовлені господарями власноруч.  

Члени комісії оцінювали загальний вигляд будинку, озеленення прибудинкової території (дерева, кущі,  квітники), креативність та оригінальність,  естетику оформлення,  належний санітарний стан територій тощо.

 

Жителі Шаргородщини дізнались імена переможців в конкурсі «Краща садиба року» під час святкування 30-ї річниці Незалежності України.

Власники кращих домоволодінь отримали з рук міського голови Володимира Барецького спеціальну табличку (про першість у конкурсі) та грошовий сертифікат на  суму: 5000 грн. – І місце, 3000 грн. – ІІ місце, 2000 грн. – ІІІ місце.  

Тож переможцями конкурсу стали:

Перше місце:

Родина Мельник Олександра і Тамари з Гибалівки

Господарі створили на своєму подвір’ї маленький райський куточок в класичному стилі з комфортною зоною відпочинку, де розмістили зручну бесідку та оригінальний столик для чаювання.  Садові скульптури, що виглядають з клумб та з-за дерев, надають подвір’ю неповторного затишку. Родзинкою садиби є  фонтан у центрі зони відпочинку.

 

Друге місце:

Родина  Гавришенко Анатолія та Віри з Івашковець

Квітковий рай – це перше, що спадає на думку, коли ступаєш на подвір’я родини Гавришенків. Троянди, петунії, хризантеми – чого тільки немає на цьому затишному подвір’ї. Тут повсюди садові скульптури. А невеличка альпійська гірка з саморобним малесеньким ставочком не залишить байдужим жодного гостя садиби. Ця казка створена дбайливими руками господарів.

 

Третє місце:

Родина  Мельник Юрія та Нелі з Перепільчинець

Тут квіти усюди. Вони всміхаються з підвісних вазонів, вітаються з гостями з підвіконня. Гостинно запрошують до затишної бесідки, де на гостей чекають запашні яблука з власного саду. Відчувається, що для господарів це не просто садиба, а частинка їх душі.

 

Шановні жителі Шаргородської територіальної громади! Конкурс на визначення кращих садиб є щорічним. Переможців у 2022 році буде визначено напередодні 31-річниці Незалежності України. Тож  у кожного з Вас ще є час і можливість привести свої домоволодіння у найкращий вигляд. І, можливо, в наступному році серед лідерів  буде Ваша родина!

Зробимо разом нашу громаду кращою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора