Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято Села відзначила Слобода–Шаргородська

Дата: 06.09.2021 16:50
Кількість переглядів: 1604

5 вересня  у селі Слобода – Шаргородська було започатковано  проведення свята села під назвою «Село моє, вишнева Слобода…».

На святкування зібралось усе село, жителі навколишніх населених пунктів  та міста Шаргород, яких чудовими мелодіями, під звуки маршу зустрічав муніципальний духовий оркестр Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради (керівник Павло Чайковський).

Біля будинку культури було розгорнуто майданчик із атракціонами для малечі, можна було поласувати солодкою ватою, прикупити смаколики, які підготувала спеціально до свята місцева майстриня Наталія Завальнюк, свою виставку – продаж виробів з паперу  презентувала  мешканка села  Валентина Бондарук, оформлено чудову фотозону.

Святкові урочистості розпочались  в приміщенні будинку культури. Серед почесних гостей: міський голова Володимир Барецький, секретар міської ради Катерина Кедик, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Ігор Кушнір, начальник організаційного відділу міської ради Любов Гуменюк, начальник відділу культури  і туризму міської ради Тетяна Янчурська, директор Центру культури і дозвілля Роман Підпалюк, заступник директора Центру культури і дозвілля  Любов Самборська.

Ведучі  розповіли про історію села, його чудових та працьовитих  людей.

Із щирими вітальними словами на сцені слобідчан привітав міський голова Володимир Барецький, дякуючи  всім за працю, за розвиток села, небайдужість, меценатство,  народні таланти. Міський голова вручив більше 20 грамот та подяк керівникам сільгосппідприємств (серед них Анатолій та Сергій Дідики), директору місцевої школи та завідуючій дитсадком, керівникам ЦНАПу, ветлікарні, поштового відділення та поліції. Свої гарні побажання адресувала жителям Слободи -Шаргородської  і секретар міської ради Катерина Кедик. З гарним святом усіх присутніх привітав  Отець Михаїл.              

Усіх хто загинув за волю, за свободу, за незалежність нашої країни  вшанували хвилиною мовчання, представники молодого покоління поклали корзину квітів до пам’ятника загиблим воїнам.

Відзначили  юні таланти, ветеранів сцени та вручено подяки директорові будинку культури Сніжані Морозюк, майстриням – вишивальницям,  народним умільцям села. 

Вшанували на святі: багатодітну матір Шкварук Оксану Йосипівну, яка виховує 8 дітей; Надію Стус, яка цього року відзначає свою 96 осінь, наймолодшого мешканця села в родині Вовк Андрія Олександровича та Олени Володимирівни - у них народився  син Максим; шість подружніх пар,  які в 2021 році святкують своє Золоте Весілля; подружжя, які прожили у парі 62 роки це Лоянічі Петро Якович та Валентина Іванівна; наймолодшу подружню пару Владислава та Наталія Дроганів. Всім вручили пам’ятні сувеніри від спонсорів свята.  

Квітуче село, неймовірно багате талановитими творчими людьми такими, як відомий поет, громадський діяч, журналіст, лауреат Шевченківської премії Петро Мойсейович Перебийніс.  На святі виступила із цікавою розповіддю про поета його сестра Ганна.

Звучали власні вірші Ольги Василик, жителька села Слобода –Шаргородська.

На урочистостях було багато цікавих  концертних номерів, запальних пісень, сатиричних танців та сценок. Відродився вокальний жіночий ансамбль, цікаві солісти, дітки із дитячого садка.

А продовженням була святкова гостина: уха, картопля, риба, шашлик, випічка, солодощі – всього і не перелічити. Частувались усі присутні. Потім  на гостей свята чекала танцювальна частина під духовий оркестр та  далі майже до опівночі - святкова дискотека.

Свято вдалося на славу. Щира вдячність усім організаторам. Впевнені в тому, що свято села стане гарною традицією.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора