Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легалізація зайнятості населення - вимога сьогодення

Дата: 15.09.2021 09:47
Кількість переглядів: 484

10 вересня 2021 року в Шаргородській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості відбувся семінар з фізичними особами підприємцями на тему: «Легалізація трудових відносин». В семінарі взяла участь головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області Олена Дорохова.

Відкрила семінар Ніна Кушнір - директор Шаргородської філії, яка розповіла про стан ринку праці, кількість безробітних, які перебувають на обліку та їх професійно-кваліфікаційний склад. Особливу увагу звернула на послуги, які надає служба зайнятості безробітним та роботодавцям. Презентувала інноваційні розробки служби зайнятості на основі сучасних онлайн технологій та дистанційних форм обслуговування клієнтів.

Олена Дорохова - головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Вінницькій області зазначила, що проблема легалізації праці залишається актуальною. Як свідчить практика, багато роботодавців малого та середнього бізнесу не укладають трудові договори з найманими працівниками з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку.

«Виплачуючи заробітну плату неофіційно в «конвертах», роботодавець позбавляє свого працівника на основну та додаткову відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором, на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та на пенсійне забезпечення. В свою чергу, погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин», - розповіла О. Дорохова.

Учасники заходу вели активний діалог, в результаті якого дійшли висновку, що змусити роботодавців чесно платити зароблені гроші можуть і самі працівники, не погоджуючись працювати на незаконних умовах.

Держава закликає роботодавців зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найманих працівників та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах.

Шаргородська районна філія обласного центру зайнятості

Фото без описуФото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора