Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Характерні тенденції ринку праці Вінниччини

Дата: 22.09.2021 10:37
Кількість переглядів: 268

Зменшення рівня безробіття залишається одним із завдань у діяльності та функціонуванні державної служби зайнятості. Разом з тим ринок праці диктує свої вимоги та має певні тенденції. Для ринку праці Вінницької області характерним є: скорочення робочих місць, міграція робочої сили за кордон, дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці, низький рівень оплати праці та ін.

«Послугами Вінницької обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 2021 року скористалися 85,2 тис. громадян, які шукали роботу, з них 49,3 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 46,8 тис. осіб. За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 18,6 тис. осіб, зокрема 16,0 тис. осіб - зареєстрованих безробітних», - розповіла директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

За сприяння обласної служби зайнятості найбільше громадян були працевлаштовані за такими видами економічної діяльності: 47,6% - у сільському господарстві, 13,2% - у переробній промисловості, 10,1% - у сфері торгівлі та 5,2% - у сфері державного управління і оборони.

За професійними групами 33,3% працевлаштованих - це робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, 16,2% - особи без професії та особи, які мають найпростіші професії, 10,6% – кваліфіковані робітники з інструментом, 9,3% – працівники сфери торгівлі та послуг, 6,9% - кваліфіковані робітники сільського господарства.

Довідково: станом на 1 вересня 2021 року послуги Вінницької обласної служби зайнятості отримували 44,8 тис. громадян, з них 15,8 тис. осіб мали статус безробітного, що на 28,9% менше, ніж на відповідну дату минулого року. На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (на 1 серпня 2020 року цей показник становив 8 осіб).

Відділ інформаційної роботи Вінницького обласного центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора