Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Творчість лікує

Дата: 23.09.2021 09:15
Кількість переглядів: 379

22 вересня 2021 року Центр ремесел «Дунстан» завітав до вихованців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Шаргородської міської ради з унікальною програмою «Подорож Короля Артура» безкоштовно в рамках проєкту «Творчість лікує», який впроваджується за підтримки Українського культурного фонду. Програма була актуально підібрана згідно віку та можливостей кожного учасника:

  •  казкотерапевтичне шоу з використанням театру тіней «Святий Дунстан». Мета: формування у дітей сукупності понять та життєвих цінностей про значення в їхньому житті речей та явищ. Результат: діти роблять крок вперед до розвитку навичок самоконтролю та саморегуляції свого емоційного стану.
  • майстер клас з глинотерапії «Лицар». Мета: підвищення самооцінки дітей через особистісну самореалізацію шляхом включення у колективну творчу справу. Результат: учасники майстер-класу отримають інструмент для зменшення м’язового напруження, звільнення від негативних емоцій та гармонізації свого психоемоційного стану.
  • майстер клас по виготовленню виробу з ниток «Янгол». Мета: допомогти зосередитися дітям на складових свого «Я» задля створення сприятливих умов для їхнього подальшого самопізнання та самопрояву себе в умовах щоденної життєдіяльності. Результат: діти отримують інструмент для гармонізації свого психоемоційного стану, розвитку творчого мислення та координації рухів.
  • змагання та конкурси. Атракціони: «Лицарський приціл», «Міні-гольф», «Середньовічний лабіринт».

Фахівці КУ ІРЦ радо зустріли гостей та організували групу дітей віком від 8 до 14 років у супроводі батьків, діти проживають у Мурафській, Джуринській та Шаргородській територіальних громадах.

Захід відбувся на базі комунальної організації «Шаргородський кінотеатр» Шаргородської міської ради з дотриманням санепідемічних вимог. Директорка Наталія Куцак, забезпечила перегляд повчального мультфільму на екрані про дружбу та людські цінності для дітей, які поступово підходили на захід, безцінну допомогу надав Павло Андрійчук -  кіномеханік, який зумів поєднувати різні види діяльності своєї фахової майстерності.   

Захід пройшов на високому рівні, діти та їхні батьки отримали масу позитивних емоцій, яскраві враження та безліч неординарних світлин на пам'ять. Кожна дитина мала змогу отримати свої витвори мистецтв з глини та ниткові янголи. Можемо сказати впевнено - ТВОРЧІСТЬ ЛІКУЄ.

Відміненою була робота і керівника проєкту «Творчість лікує» Сергія Десяка та ведучих програми Ольги Бубновської та Миколи Мурашова.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора