Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Хочеш розпочати власний бізнес? Приєднуйся до проєкту «Сімейні молочні ферми»

Дата: 24.09.2021 09:46
Кількість переглядів: 362

Проєкт «Сімейні молочні ферми» був започаткований на Рівненщині в 2017 році. Його ініціаторами стали ТОВ «УкрМілкІнвест» і Українська кооперативна федерація. Головна ціль проєкту - створити всеукраїнську мережу із 5 000 сімейних фермерських господарств.

Крім безпосередньої допомоги в відкритті сімейних молочних ферм, проєкт передбачає розбудову навколо господарств всієї інфраструктури для забезпечення фермерів усім необхідним для виробництва та переробки молока. В цей кластер входять: ветеринарний центр, кормоцентр, навчально-методичний центр, послуга дорадництва, незалежна лабораторія якості молока, нетельне господарство, молочний ХАБ, крафтові сироварні, кредитна спілка.

Цілі та завдання проєкту:

  • 5 тис. ферм до 2027 р.,
  • 20 тис. робочих місць до 2030 р.,
  • 100 регіональних кластерів для обслуговування ферм,
  • ~10% виробництва молока в Україні.

Станом на вересень 2021 року відкрито 115 ферми в 9 регіонах України, 44 ферми знаходяться на стадії будівництва, в обробці знаходиться 368 заявок на відкриття ферм. Сьогодні мережа СМФ охоплює фермерські господарства в Вінницький, Волинський, Житомирський, Львівський, Рівненський, Тернопільський, Хмельницький і Полтавський областях.

Лідером за кількістю відкритих ферм в рамках проєкту «Сімейні молочні ферми» є Хмельницька область. Тут функціонують 34 сімейних молочних господарства. В трійці найкращих областей знаходяться також Рівненщина (20 ферм) і Волинь (17 ферм).

Взяти участь в проєкті і започаткувати власний бізнес зможе кожна сім’я, головне мати бажання і пройти відбір. Далі, за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест» початківці отримують все необхідне для відкриття молочної ферми: пільгові кредити на корівник, корови та обладнання, різнобічну підтримку (навчання, консультації, послуги ветеринарів та зоотехніків).

Що потрібно для участі в проєкті «Сімейні молочні ферми»

Для започаткування власного бізнесу родині необхідно звернутися до менеджерів або організаторів проєкту. Критерії для учасників доволі прості:

  • наявність бажання та згоди родини займатися молочним фермерством;
  • наявність приміщення для утримання ВРХ або земельної ділянки для будівництва корівника;
  • бажано мати досвід утримання корів;
  • наявність мінімального набору сільськогосподарської техніки;
  • бажана наявність землі для кормів/випасу.

Яку підтримку отримує фермер

Учасники «Сімейні молочні ферми» отримують різнобічну підтримку від команди проєкту. Завдяки чому господарство досить швидко стає прибутковим та вже за 4 роки досягає окупності. Команда проєкту «Сімейні молочні ферми» супроводжує та допомагає фермерам абсолютно на всіх етапах ведення власного бізнесу. Починаючи від створення проєкту майбутнього корівника, підбору високопродуктивного поголів’я, придбання та встановлення обладнання, закінчуючи фінансовим супроводженням, допомогою в отриманні державних субсидій, дотацій та інших виплат тощо.

Та й після відкриття ферми, учасник не залишається наодинці зі своїми проблемами. Від проєкту «Сімейні молочні ферми» він отримує постійне ветеринарне та зоотехнічне супроводження, послуги осіменіння, забезпечення кормами, фінансове супроводження.

Якщо потенційний кандидат вагається, команда «Сімейні молочні ферми» запрошує його відвідати вже діючі господарства, де він зможе поспілкуватися з реальними фермерами-учасниками проєкту. І вже тоді прийняти остаточне обдумане рішення.

Участь в проєкті «Сімейні молочні ферми» - реальна можливість розпочати власний бізнес на селі з повною, постійною та різнобічною підтримкою!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора