Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» взято участь в екскурсії до Лядовського Усікновенського скельного чоловічого монастиря

Дата: 28.09.2021 11:27
Кількість переглядів: 249

25 вересня 2021 року Департаментом соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації за участю представників громадської організації «Фундація суспільного розвитку»  м. Вінниці  для громадян поважного віку 4 територіальних громад Вінницької області: Вінницької, Мурафської, Вапнярської та Шаргородської (по 10 громадян з кожної громади) організовано історично-пізнавальну екскурсію до Лядовського Усікновенського скельного чоловічого монастиря Могилів-Подільської Єпархії УПЦ.

Екскурсія приурочена  Міжнародному дню люде?й похи?лого ві?ку та Дню ветерана, який відзначається в усьому світі та в Україні 1 жовтня.

Від Шаргородської міської територіальної громади участь в історично-пізнавальній екскурсії взяли працівники комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради та  члени клубу активного довголіття «Калинове намисто».

Учасники екскурсії побували на службі у церкві Усікновення глави Іоанна Предтечі, відвідали старовинне Антонієве джерело, яке розташоване на території Лядовського скельного монастиря, що століттями напувало і зцілювало паломників та бажаючі здійснили купання в купелі.

Під час проведеної екскурсії ченцями монастиря, дізналися, що Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир вважається одним із семи чудес Вінниччини. Він височіє на скельній терасі 90-метрової гори над Дністром, що протікає поблизу с. Лядова Могилів-Подільського району. Це один із найдавніших православних скельних монастирів України: в молитві та покаянні ченці тут служать Господу вже понад тисячу років. А заснував його славнозвісний родоначальник православного чернецтва у Київській Русі преподобний Антоній Печерський. Той, що започаткував і Києво-Печерську лавру.

Тисячолітня історія монастиря вабить і світський люд. Аби побачити його, туристи піднімаються крутими стежками на майже стометрову гору. До того ж, місцевість, у якій розташована обитель, надзвичайно мальовнича: з оглядового майданчика відкривається чудовий краєвид на долину Дністра, який звивається, утворюючи вигадливі форми рельєфу.

На завершення екскурсії, учасники відвідали трапезну, де посмакували монастирських страв.

Повертаючись додому, усі були задоволені, духовно збагачені, отримали цікаві історичні знання та незабутні враження  про одне із семи чудес Вінниччини - Лядовський монастир.

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора