Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 вересня – День усиновлення

Дата: 30.09.2021 09:42
Кількість переглядів: 325

В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Сьогодні в таких українських родинах в Шаргородській територіальній громаді  зростає 20 усиновлених дітей. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли матір та батька, щасливу родину, сімейний затишок. Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих.

Не лише усиновителі зігрівають  дітей  любов`ю і турботою,   лікують їхні зболені душі, а й батьки-вихователі, прийомні батьки, опікуни.   На території Шаргородської громади  функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу в с.Руданське,  в якому виховуються  8 дітей, 2 прийомних сім’ї: в м. Шаргород та  с.Копистирин, в яких виховуються 5 прийомних дітей. А ще 21 маленький житель громади перебуває під опікою  родичів.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки.

Можливо у вас промайнула думка  прийняти дитину  у свою  родину , чи колись була мрія це зробити – не відкладайте її далеко. Зробіть цей важливий крок – пустіть у свій дім радість! Хай в ньому лунає веселий сміх і проходять безтурботні роки дитинства. І знайте, немає більшого на світі щастя,  ніж дарувати щастя іншим. Не позбавляйте себе цієї радості,  станьте батьками, вихователями, прийомними батьками, адже багато обездолених діток чекають на вас і теж мріють про казку.

Усіх,  хто вже зробив цей крок, хто пустив у своє життя дітей-сиріток, дітей, позбавлених батьківського піклування, хто присвятив своє життя тому, щоб навчити їх жити, любити, вірити і бути щасливими, щиро вітаємо із сьогоднішнім святом. Зичимо добра, радості , міцного здоров`я, теплих дитячих обіймів. Миру і спокою Вашим сім`ям  і родинам.

Відділ у справах дітей міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора