Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання круглого столу на тему: «Неформальне навчання та презентація послуг служби зайнятості»

Дата: 11.10.2021 16:26
Кількість переглядів: 469

08 жовтня 2021 року в Шагородській районній філії відбулося засідання круглого столу на тему:  «Неформальне навчання та презентація послуг служби зайнятості».

На засідання запросили керівників та представників відділів освіти Шаргородської, Мурафської, Джуринської об’єднаних територіальних громад.

Відкрила засідання директор Шаргородської філії Ніна Кушнір, яка розповіла про стан ринку праці, кількість безробітних, які перебувають на обліку та їх професійно-кваліфікаційний склад. Особливу увагу звернула на послуги, які надає служба зайнятості безробітним та роботодавцям.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ольга Барчишена розповіла, що однією з послуг державної служби зайнятості є організація процесу підтвердження результатів неформального навчання.

«Неформальне професійне навчання – це набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання. Здавалося б, працівники з великим досвідом роботи та життєвим багажем – мрія кожного роботодавця. Проте, сьогодні людям без документу про освіту важко на рівних конкурувати на ринку праці», - зазначила О. Барчишена.

Саме з метою забезпечення соціального захисту громадян, підвищення їх конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці державна служба зайнятості здійснює організацію процесу підтвердження результатів неформального навчання відповідно до «Порядку підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями», затвердженому Постановою КМУ від 15 травня 2013 р. № 340.

Присутнім наголосили, що направлення на підтвердження кваліфікації особа може отримати у державній службі зайнятості.

Шаргородська районна філіяФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора