Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошується конкурс "Комфортні громади" на 2021-2022 роки

Дата: 11.10.2021 17:32
Кількість переглядів: 508

Вінницька обласна рада дала старт конкурсу «Комфортні громади» на 2021-2022 роки, відповідно до розпорядження голови обласної Ради «Про конкурс Вінницької обласної Ради «Комфортні громади у 2021-2022 роках» від 5 жовтня 2021 року № 284.

Відбір проєктів на Конкурс відбувається у два етапи. І етап відбувається на місцевому рівні.

Відповідно до умов Конкурсу, з метою популяризації участі громадських ініціатив у житті та розвитку територіальної громади, підвищення рівня залученості громадян до вирішення соціальних та економічних проблем громади, зростання інформованості жителів про діяльність органів місцевого самоврядування та визначення найкращих проєктів, шляхом прямого волевиявлення жителів територіальної громади, перший етап проводить відбіркова комісія, затверджена розпорядженням сільського голови.

  Подавати проєкти можуть фізичні особи віком від 18 років, які є громадянами України та проживають та/або зареєстровані у Шаргородській територіальній громаді.

Прийом проєктів у 2021 році проводиться з 15 жовтня по 15 листопада у паперовому вигляді відповідно до затвердженої Форми проєкту (Додаток 1). Проєкт попередньо має отримати підтримку не менше 25 осіб – громадян України віком від 18 років, які є жителями громади і підтримують проєкт шляхом підпису в (Додатку 2) до Форми проєкту.

 Комісія, протягом 10 календарних днів з дня закінчення подання проєктів на І етап Конкурсу, здійснює перевірку проєктів на відповідність вимогам Конкурсу. Результати перевірки вносяться в протокол і розміщуються на офіційному сайті громади та у соціальних мережах, інформаційних дошках з інформацією про проведення подальшого голосування.

  1. Автори проєктів самостійно організовують інформаційні заходи щодо власних проєктів з метою отримання якомога більшої підтримки жителів громади.

  2. Голосувати мають право жителі територіальної громади віком від 18 років.

  3. Одна людина може проголосувати один раз за один проєкт.

  4. Голосування за проєкти здійснюється шляхом заповнення бланку для голосування в пунктах голосування (час для голосування, кількість, місце голосування та його адреса встановлюються Комісією) і повідомляється жителям громади через публікації на сайті, дошках оголошень.

  5. Результати голосування по кожному окремому проєкту підсумовуються і зазначаються у протоколі засідання Комісії. Проєкти, що набрали найбільшу кількість голосів жителів громади допускаються до участі у ІІ етапі Конкурсу.

  6. До участі в ІІ етапі Конкурсу приймаються не більше 4-х проєктів від територіальної громади.

  7. Якщо проєкти набрали однакову кількість голосів, то рішення приймається Комісією, шляхом голосування.

  8. Засідання відбіркової комісії сільської ради щодо технічного відбору проектів та допуск проектів до голосування відбувається з 15 по 25 листопада 2021 року.

  9. Голосування за проєкти відбувається з 25 листопада по 5 грудня 2021 року (15 днів).

  10. Проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами І етапу Конкурсу, підлягають для оформлення та подання на ІІ етап Конкурсу відповідною місцевою радою до 17 грудня 2021 року.

  11. Напрямки проектів:

  «Безпечна та доступна громада» - впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади.

  «Здоров’я жителів громади» - здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я (первинного та вторинного рівня) задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області.

  «Сучасна громада» - розвиток культурної, спортивної та туристичної інфраструктури, благоустрій територій і зон відпочинку, інше.

  «Спроможна громада» - економічний розвиток громад, розвиток малого підприємництва.

  12. Зразок форми для подання проектів додається

Документи по проєктах приймаються з 15 жовтня по 15 листопада за адресою: 23500, вул.Героїв Майдану 224 м.Шаргород, Шаргородська міська рада  Управління фінансів та економічного розвитку Шаргородської міської ради, відділ економічного розвитку (3-й поверх)

Інформація по телефону 0687272495

Фото без опису

 

                                                                                                                                         

                                                                                                                                      

                                                                                                                                           Додаток 1

                   Форма проєкту Конкурсу «Комфортні громади»

 

1. Назва проєкту (не більше 10 слів).

 

2. Категорія проєкту (поставити знак „x”):

    • територіальна громада з населенням 10 тис мешканців та більше обсяг співфінансування – до 500 тис. грн, власний внесок – не менше 50 % від загального бюджету проєкту;

3.  Вказати напрямок проєкту.

    • «Безпечна та доступна громада» - впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади
    • «Здоров’я жителів громади» - здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я (первинного та вторинного рівня) задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області.
    •  «Сучасна громада» - розвиток культурної, спортивної та туристичної інфраструктури, благоустрій територій і зон відпочинку, інше.
    • «Спроможна громада» - економічний розвиток громад, розвиток малого підприємництва.

4. Проєкт буде реалізовано на території населених пунктів, які входять до складу територіальної громади (впишіть назву населених пунктів)

 

та адресу об’єкту

 

5. Короткий опис проєкту (не більше 50 слів).

 

6. Опис проєкту (основна мета проєкту; проблема, на вирішення якої він спрямований; запропоновані рішення; пояснення, чому саме це завдання повинно бути реалізоване і яким чином його реалізація вплине на подальше життя жителів. Описати план робіт, послуг, необхідних для виконання. Також обов’язково зазначити відповідність проєкту Стратегії розвитку громади. Якщо проєкт носить капітальний характер, зазначається можливість користування результатами проєкту особами з особливими потребами).

7. Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проєкту.

8. Бюджет проекту.

 

Загальний бюджет проєкту

Найменування завдань та заходів, що здійснюються за проєктом, перелік та найменування видатків

КЕКВ

Загальна вартість

(грн.)

Джерела фінансування

Фонд Конкурсу

(обласний бюджет)

Учасник Конкурсу

Організації - партнери

грн.

%

грн.

%

грн.

%

Захід 1.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Видатки 1.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Видатки 1.2.

 

 

 

 

 

 

 

 

…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Захід 1.2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Видатки 2.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Видатки 2.2.

 

 

 

 

 

 

 

 

…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього

-

 

 

 

 

 

 

 

                   

Підпис керівника проєкту

М.П.

 

 

Очікувані джерела фінансування

 

Джерела фінансування

 

 

Сума   (грн.)

 

Частка в % від

всієї  суми

Фінансування  з боку учасника Конкурсу (місцевого бюджету)

 

 

Фінансування з фонду Конкурсу (обласного бюджету)

 

 

Фінансування з боку організацій-партнерів

 

 

СУКУПНЕ ФІНАНСУВАННЯ

 

100%

Підпис керівника проєкту

М.П.

    

    УВАГА !!!

Учасник проєкту самостійно визначає статті витрат за проєктом відповідно до завдань та заходів проєкту (КЕКВ).

Визначення вартості товарів, робіт і послуг, що планується закупити в рамках проєкту, рекомендується здійснювати на основі попереднього вивчення декількох комерційних пропозицій. Для обґрунтування запланованих проєктом видатків надаються:

−         за наявності на дату подання проєкту завірені в установленому законодавством порядку копії проєктної документації – для робіт з будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту);

−         завірені в установленому законодавством порядку копії комерційних пропозицій щодо закупівлі товарів, що мають найнижчу ціну за результатами попереднього вивчення цінової ситуації на визначений предмет закупівлі.

У разі неможливості отримання від товаровиробника офіційної комерційної пропозиції, дозволяється робити скріншот екрану з інформацією про вартість одиниці товару, але тільки з офіційного сайту товаровиробника. Такі скріншоти в обов’язковому порядку друкуються та посвідчуються учасником Конкурсу в установленому порядку.

Обов’язковою умовою отримання коштів субвенції обласного бюджету є залучення до загального бюджету проєкту коштів інших місцевих бюджетів і коштів з інших джерел, не заборонених чинним законодавством(спонсори). Обсяг залучених коштів має відповідати розмірам, визначеним в цьому положенні.

Конкурсанти повинні надати чіткі підтверджувальні документи щодо забезпечення фінансування за рахунок залучених коштів (гарантійні листи)

 

ВАЖЛИВО !!!

Видатки, пов’язані з фінансуванням об’єктів капітального будівництва, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2019 р. № 1070 “Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти” (зі змінами).

Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється в установленому законом порядку.

 Економічна класифікація видатків розписується відповідно до чинної редакції Бюджетного кодексу України та наказу Міністерства фінансів України від 12.03.2012 № 333 «Про затвердження Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету та Інструкції щодо застосування класифікації кредитування бюджету», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27 березня 2012 р. за № 456/20769.

 

Інформація про організацію-партнера

 

Партнер

Повна офіційна назва організації-партнера

 

 

Місце розташування

 

Юридичний статус

 

Офіційна адреса

 

Контактна особа

 

Телефон(з кодом населеного пункту)

 

Адреса електронної пошти

 

Основні види діяльності організації-партнера

 

Функції та завдання, які покладаються на організацію-партнера в реалізації проєкту

 

 

 

Підпис керівника проєкту

Підпис керівника організації-партнера

М.П. організації-партнера

       

*Ця форма має бути заповнена для кожної з організацій-партнерів. Ви можете скопіювати цю таблицю для включення до неї більшого числа партнерів. Обов’язковим є заповнення усієї форми.

                  

 

Протокол

про спільні наміри реалізації проєкту

____________________________________________

(назва проєкту)

 

від_______(число, місяць, рік)

_________________ (назва органу місцевого самоврядування - учасника конкурсу Вінницької обласної Ради «Комфортна Вінниччина»), що надалі називається “учасник Конкурсу” в особі _______________________ − з одного боку, та ____________________ (назва організації-партнера) в особі ____________, який діє на підставі (зазначити документ, на підставі якого здійснюється діяльність цієї організації) – з іншого боку, дійшли згоди та вирішили:

  1. Об'єднати свої організаційні та фінансові можливості для підготовки та реалізації проєкту ___________________________________(назва проєкту).
  2. Визначити ____________________(найменування органу місцевого самоврядування), відповідальним за подання проєкту для участі в конкурсі Вінницької обласної Ради «Комфортна Вінниччина» у 2022 році.
  3. Розподілити обов'язки таким чином:
    1. Учасник конкурсу бере на себе такі зобов'язання:

(вказати функції та завдання, які виконуватиме учасник конкурсу при підготовці та реалізації проєкту).

    1. ________ (назва організації-партнера) бере на себе такі зобов'язання:

(вказати функції та завдання, які виконуватиме ця організація при підготовці та реалізації проєкту).

 

Керівник органу

місцевого самоврядування,

____________________               ______________                         

 (посада)                                       (ініціали, прізвище)                                         (підпис)                        

М.П.

Керівник орагізації-партнера

____________________               ______________                         

 (посада)                                       (ініціали, прізвище)                                         (підпис)                        

М.П.

Примітка: протокол про спільні наміри реалізації проєкту підписується керівниками усіх партнерських організацій, що беруть участь у реалізації проєкту.

 

 

   Перелік осіб, які підтримали проєкт

(мінімум 25 осіб)

Підтримка проєкту «___________________________________» для участі у конкурсі Вінницької обласної Ради «Комфортні громади»  у 2021- 2022 році

Назва громади:

 

Керівник проєкту

 

№ п/п

ПІБ

Телефон

Підпис*

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

* Ставлячи підпис в даному списку, висловлюю свою згоду на обробку моїх персональних даних в Базі персональних даних Вінницької обласної Ради,, відповідно до вимог Закону України “Про захист персональних даних” від 01.06.2010 року №2297-VI. Забороняю надавати інформацію третім особами без моєї згоди.

 

 

Перелік документів, що мають бути подані до Конкурсу.

-          форма проєкту (Додаток 2);

-         інформація про організацію-партнера

-         протокол про спільні наміри реалізації проєкту

-         належно засвідчені гарантійні листи про зобов’язання щодо виділення коштів фізичних осіб та спонсорів з чітко зазначеною назвою проєкту та сумою;

- документи, що обґрунтовують видатки в рамках проєкту: проєктно-кошторисна документація (ПКД, за наявності), проєкт ПКД, комерційні пропозиції, які надаються як додаток до бюджету);

- довідка про балансоутримувача про правовий статус нерухомого майна; 

- фото об’єкта;

- список осіб, які підписами підтримали проєкт.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора