Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання робочої групи з питань наповнення доходів бюджету Шаргородської міської територіальної громади

Дата: 19.10.2021 14:59
Кількість переглядів: 524

18.10.2021 року відбулося засідання робочої групи з питань наповнення доходів бюджету Шаргородської  міської територіальної громади.

Робоча група утворена з метою координації дій, пов’язаних із забезпеченням виконання дохідної частини бюджету громади,  своєчасності та повноти сплати податків та платежів, здійсненням контролю за дотриманням вимог законодавства суб’єктами господарювання, фізичними особами-підприємцями, що здійснюють діяльність на території Шаргородської територіальної громади, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на дотримання норм законодавства. Склад та Положення робочої групи затверджений рішенням  чотирнадцятої позачергової  сесії  від 30 липня 2021 року  № 298.

На засіданні робочої групи був присутній міський голова Володимир Барецький, який зазначив, що пріоритетним напрямком робочої групи є забезпечення надходжень податків, зборів та  платежів до міського бюджету та не допущення податкового боргу. Одним із перших завдань робочої групи є проведення обстежень та інвентаризації суб’єктів підприємницької діяльності, формування відповідної бази, що підвищить ефективність роботи із платниками податків з викриття схем ухилення від сплати платежів до бюджету; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно; проведення заходів з протидії тіньовому обігу підакцизних товарів з метою надходження акцизного податку.

З 1 січня 2022 року набирає чинності  рішення дванадцятої сесії Шаргородської міської ради від 07.07.2021 року №255 «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Шаргородської міської територіальної громади». Сплачені громадянами майнові податки, а саме земельний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по житловій та нежитловій нерухомості,  будуть зараховуватися до міського бюджету. Тобто, перераховані громадянами кошти забезпечують реальну фінансову самостійність органу місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби територіальної громади.

Для збільшення надходжень до бюджету, одним із головних завданням робочої групи з питань наповнення доходів бюджету на даний час, є роз’яснювальна робота про необхідність проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно, згідно Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

У ході засідання присутні обговорили результати надходжень податків та зборів до міського бюджету. Також напрацьовано заходи щодо збільшення дохідної частини місцевого бюджету.

По завершенню засідання визначено пріоритетні напрямки, основні завдання та першочергові кроки на найближчий час, які будуть сприяти нарощуванню доходів і зміцненню позитивних тенденцій щодо наповнення бюджету громади. Серед нагальних: аналіз усього нерухомого майна на території громади і земельних ділянок під ним, виявлення всіх недобросовісних платників податків, подальший жорсткий контроль.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора