Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мінцифри та Кіберпол викрили злочинну групу з продажу фейкових COVID-сертифікатів

Дата: 29.10.2021 10:52
Кількість переглядів: 313

Співробітники Кіберполу Вінниччини спільно з Мінцифри та слідчими обласної поліції викрили групу осіб, що продавала фейкові СOVID-сертифікати невакцинованим людям.

Вінницький підприємець налагодив продаж фіктивних сертифікатів про вакцинацію з внесенням інформації до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Він рекламував свої послуги у закритих групах месенджерів. Також йому допомагали медичні працівники, до яких він відправляв клієнтів. Дані вносилися в ЕСОЗ без проведення щеплень.

Під час проведення обшуків за місцем роботи сімейного лікаря та за місцем проживання підприємця вилучено речові докази.

Наразі слідство готує матеріали для повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Мінцифри та Кіберпол ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Якщо ви бачите, що хтось продає підроблені тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.

Закликаємо всіх українців не купувати підроблені ПЛР-тести або COVID-сертифікати й не робити їх самостійно. Уряд забезпечив вільний доступ до вакцини. Кожен, хто хоче вакцинуватись від COVID-19, може це зробити абсолютно безкоштовно. До того ж українцям, які свідомо використовують фейкові COVID-сертифікати, доведеться заплатити штраф у розмірі до 34 тисяч гривень або відбувати покарання у виді обмеження волі до 2 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора