Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Опорна школа – основа якісної освіти

Дата: 29.10.2021 15:44
Кількість переглядів: 1207

Школа повинна дати те, чого треба життю

(Михайло Грушевський)

Новий час, нові виклики, нові вимоги… Цей вираз стосується і освіти. У лютому 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив новий Державний стандарт початкової освіти, а в січні 2020 року було прийнято новий Закон України «Про повну загальну середню освіту» (далі – Закон).

Закон з усіма наступними змінами передбачає перехідний період для трансформації мережі закладів освіти: від звичайної «школи», як ми звикли говорити в народі, до ліцею, в якому учні зможуть здобувати профільну середню освіту. Нові форми здобуття повної загальної середньої освіти та типів закладів освіти запроваджуються з 1 вересня 2027 року. Однак, виділений час законодавством даний громадам для здійснення оптимізації мережі закладів освіти. Сходинками до створення ліцею є можливість надання закладу загальної середньої освіти статусу опорного.

Шаргородською міською радою 16 вересня було прийнято рішення про затвердження Порядку проведення конкурсу на визначення опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шаргородської міської ради. Відповідно до даного Порядку розпорядженням міського голови було оголошено конкурс на визначення опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Документи для участі в конкурсі було подано представниками 4 закладів освіти: Плебанівського ЗЗСО І-ІІІ ст., Слободо-Шаргородського ЗЗСО І-ІІІ ст., Шаргородського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1, ЗЗСО – Шаргородської гімназії. Основним критерієм, що дає право на участь в конкурсі згідно постанови Кабінету Міністрів  України від 19 червня 2019 р. № 532 «Про затвердження Положення про опорний заклад» – наявність в закладі освіти не менше 200 здобувачів освіти.

Конкурсний етап вже майже позаду: документи подані та розглянуті конкурсною комісією, заклади освіти, їхні презентації та стратегії розвитку були представленні директорами на засіданні комісії.

Рішення про визначення опорних шкіл прийматиметься на сесії міської ради.

Але отримання статусу опорного це не завершення, а початок нової кропіткої праці, адже як говорив Микола Пирогов: «Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів».

 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ:

- Шаргородський заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ст. №1,

- Заклад загальної середньої освіти  – Шаргородська гімназія,

- Плебанівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.,

- Слободо-Шаргородський заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ст..

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора