Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Надра це державна власність

Дата: 19.11.2021 13:17
Кількість переглядів: 632

На околиці села Руданське Шаргородської територіальної громади, виявлено несанкціонований кар’єр. За не встановлений термін роботи порушники встигли вивезти звідти понад 500 квадратних метрів корисних копалин. Обласна екоінспекція подала заяву про кримінальне правопорушення.

Про вчинення правопорушення свідчили видобуті та розміщені на території кар’єру корисні копалини, а також сліди від роботи автотракторної техніки. Площа несанкціонованого кар’єру становить орієнтовно 150-200 м2, глибина розробки від 2 до 3 метрів. За попередніми підрахунками правопорушники незаконно видобули та вивезли у невідомому напрямку не менше 500 м3 корисних копалин. На час виявлення правопорушення в кар’єрі особи, які здійснювали видобуток, та техніка були відсутні.   Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області направлено до відділення поліції №2 Жмеринського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області заяву про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.240 ККУ (Порушення встановлених правил охорони та використання надр).

Отже, враховуючи вище викладене, міська рада застерігає керівників господарств, підприємств всіх форм власності та діяльності щодо необдуманих дій по видобуванню корисних копалин (пісок, ринь, глина, камінь, вода та ін.) без дозвільних на те документів.

Управління містобудування, архітектури, ЖКГ,

екології та комунальної власності міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора