Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бажання, як стимул у працевлаштуванні

Дата: 24.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 285

На сучасному етапі нашого життя в період  карантину  в зв'язку з поширенням  СОVID-19, нелегко знайти гідну роботу молодим та досвідченим фахівцям, не говорячи вже про осіб передпенсійного віку.

Роботодавці віддають перевагу кваліфікованому персоналу з високим потенціалом праці. Та й не всі безробітні, яким залишилося  в межах двох років до настання права на пенсійну виплату при наявності необхідного страхового  стажу, мають бажання шукати роботу.

Чого не скажеш про двох безробітних, які звернулися в пошуку роботи до Шаргородської районної  філії Вінницького обласного центру зайнятості зовсім недавно. Це люди, які все своє життя працювали, вони не звикли нудьгувати та нарікати на своє невдале життя чи незадоволення роботою. Вони повні сил та енергії і, взагалі, не уявляють себе непотрібними, не затребуваними  роботодавцями. І такі безробітні заслуговують уваги і поваги від оточуючих.

Одна з них, Скрупська Ганна Броніславівна, на обліку в службі зайнятості з вересня 2021 року, маючи загальну середню освіту та курси бухгалтера, вже довгі роки працювала прибиральницею в закладах освіти. Має стажу понад тридцять років і не збирається зупинятися. Оптимістично була налаштована під час кожного відвідування кар'єрного радника та вірила в результат. І дуже була задоволена появою вакансії підсобного працівника по місцю проживання в ФГ ''Михайлівське-В'' та результатом співбесіди з роботодавцем, який прийняв її на роботу з 09.11.2021 року.

Також виявив бажання працювати та недовго довелося чекати роботи безробітному Бабію Івану Йосиповичу, який перебував на обліку в службі зайнятості з жовтня 2021 року та був працевлаштований на заявлену вакансію підсобного працівника роботодавцем ФГ ''Нива-Лан'' по прибиранню складських приміщень на господарстві з 19.11.2021 року.   Безробітний погоджувався на будь-яку роботу, навіть не за місцем проживання, так як виплата допомоги по безробіттю йому була скорочена на три місяці по причині звільнення з останнього місця роботи з його ініціативи у 2017 році. Деякий час він не працював з поважної причини, а тепер, незважаючи на наявність загального страхового стажу понад тридцять років, йому вкрай необхідна робота, щоб мати заробіток до призначення в наступному році пенсійної виплати.

Від трьох пропозицій роботи отримав відмову роботодавців та четверта виявилася результативною. Не злякало його те, що до роботи необхідно добиратися, і те, що вік немолодий і невдовзі наступить зима.

Це, в черговий раз, підтвердження того, що людина, яка має бажання працювати та шукає роботу не залежно від віку чи стажу, завжди її знаходить.                              

 Шаргородська  районна  філія

Вінницького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора