Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 14:57
Кількість переглядів: 686

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Закладом, що надає соціальні послуги догляду вдома  та натуральної допомоги людям поважного віку та особам з  інвалідністю, які проживають на території Шаргородської міської територіальної громади, є  комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

Протягом 11 місяців 2021року  КУ Центр надання соціальних послуг обслужено 364 громадян поважного віку громади,  з них - 48 осіб з інвалідністю, які потребують різних видів соціальної допомоги.

З нагоди відзначення 3 грудня – Міжнародного дня людей з інвалідністю, соціальними робітниками КУ Центр надання соціальних послуг разом із спеціалістами відділу «ЦНАП» виконавчого комітету Шаргородської міської ради  постійно проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання людей з інвалідністю громади, виявляються їх проблеми.

КУ Центр надання соціальних послуг підготовлено та розіслано листи до керівників підприємств та організацій громади різних форм власності з проханням надання посильної допомоги особам з інвалідністю, підопічним КУ Центр надання соціальних послуг по  місцю їх проживання.

На прохання відгукнулось СТОВ «Хлібороб» с.Козлівка (керівник Кокиза Т.В.), яке  постійно надає допомогу і є благодійником для одиноких громадян та осіб з інвалідністю по с.Козлівка. До Міжнародного дня людей з інвалідністю товариство надало грошову допомогу  по 500,00 грн. кожному: 3 особам з інвалідністю І групи, 15 дітям з інвалідністю, та 6 особам з інвалідністю, які є підопічними КУ Центр надання соціальних послуг, на загальну суму 12,0 тис.грн.

А також ФГ «Косма» (Смалюх О.В.), СТОВ «Подільська зоря» (Лавренюк В.П.) с.Руданське 3 особам з інвалідністю  виділили продуктові набори на загальну суму 630,00 грн.

Приватний підприємець Косовський М.Т. 5 особам з інвалідністю – жителям м.Шаргород, які є підопічними КУ Центр надання соціальних послуг, надав безкоштовно продуктові набори на загальну суму 1150,00 грн.

За кошти КУ Центр надання соціальних послуг до Міжнародного дня людей з інвалідністю 48 особам з інвалідністю - жителям Шаргородської міської територіальної громади, які є підопічними центру, закуплено продуктові набори на загальну суму 2,3 тис. грн.

2 грудня керівництво КУ Центр надання соціальних послуг відвідало і привітало вдома, а також вручило продуктові набори особам з інвалідністю, які є жителями м. Шаргород та підопічними центру.

Ми повинні замислитися над непростою долею людей з інвалідністю і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть такі люди  і вони потребують допомоги та уваги.

Тож хочеться побажати всім витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності всі плани та задуми. А увага та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з інвалідністю.

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора