Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Попередження про ожеледицю!

Дата: 08.12.2021 14:21
Кількість переглядів: 354

За даними УкрГідрометцентру, 8 грудня у Вінницькій області ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Щорічно Міністерством охорони здоров'я України реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали при ожеледиці.

Намагайтеся дотримуватися простих рекомендацій, щоб уберегтися від значних

неприємностей в період ожеледиці.

Перед виходом із будинку:

  • прикріпіть на підбори шматочок поролону (за розмірами підбору) або лейкопластирю;
  • зробіть наклейку з лейкопластирю (ізоляційної стрічки) на суху підошву і підбор (хрест навхрест) і перед виходом натріть піском;
  • натріть наждачним папером підошву перед виходом;
  • намажте підошву клеєм типу "Момент" та поставте взуття на пісок, після цього сміливо виходьте на вулицю.

Пам'ятайте, що кращими для пересування по льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без високих підборів.

Людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з будинку. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з наконечником або з шипом. Якщо у вас з собою валіза, то вона повинна бути такою, щоб її можна було носити через плече.

Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту, тому падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до каліцтва, а в крайньому випадку і до загибелі.

  • Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах,утворилися пухлини терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора