Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Захисти себе

Дата: 10.12.2021 17:11
Кількість переглядів: 374

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Шаргородською районною філією Вінницького обласного центру зайнятості спільно із Шаргородським бюро правової допомоги з 25 листопада по 10 грудня  2021 року було проведено три онлайн семінари «Ризики нелегальної трудової міграції» для 28  відвідувачів служби зайнятості.  

Слід зазначити, що торгівля людьми та домашнє насильство є найганебнішими злочинами сьогодення,  що мають, як економічні так і соціальні, педагогічні та психологічні причини. Нажаль, будь-хто може постраждати від сучасних людоловів та сімейної тиранії, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жертви стають об’єктами сексуальної чи трудової експлуатації. Їх змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції та навіть використовують з метою вилучення органів.

Учасникам заходу було запропоновано ознайомитися з  повним спектром  послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми та домашнього насильства. Постраждала людина, звернувшись до Шаргородського бюро правової допомоги має право на отримання відповідної юридичної допомоги. Також  було запропоновано ознайомитися з  повним спектром  послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми та фізичного насильства. Постраждала людина може звернутись до відповідних структурних підрозділів місцевих органів влади, та мати право на отримання відповідного соціального статусу, який надасть їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також медичну, правову та соціальну. Ця допомога надається відповідно до оцінки потреб кожної конкретної людини.  

Впродовж пізнавального заходу безробітні мали змогу задавати питання та отримувати відповіді на актуальні проблеми.

Шаргородська районна філія

 Вінницького обласного  центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора