Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Шаргородській територіальній громаді придбано житло для дитячого будинку сімейного типу

Дата: 29.12.2021 11:07
Кількість переглядів: 1932

Сьогодні, 29 грудня 2021 року, в родині Олексія та Наталії Стрільчуків, які виховують  дітей, відбулось справжнє Різдвяно-новорічне свято. Цій родині вручено ключі від житлового будинку.

На придбання будинку, за підтримки та сприяння народного депутата України Ірини Борзової, виділено 3 670 882 грн. (кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа).

Нова домівка для дитячого будинку сімейного типу, яка відтепер знаходиться в селі Гибалівка Шаргородської територіальної громади, розташована на відстані 500 м від Гибалівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст., та 850 м від Гибалівського закладу дошкільної освіти, що дозволить дітям, які  виховуються в ДБСТ досить швидко діставатись до закладів освіти.

Будинок обладнаний котельнею, господарчими спорудами та великою, затишною альтанкою.

З  цією визначною подією родину Стрільчуків сьогодні привітали: народний депутат України Ірина Борзова, голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, голова Жмеринської райдержадміністрації Інна Цимбал, Шаргородський міський голова  Володимир Барецький, заступник міського голови Людмила Петелько,  начальник відділу у справах дітей міської ради Валентина Коломієць.

Подія була надзвичайно приємною, адже для потреб родини, яка виховує 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та двоє власних повнолітніх, було придбано великий будинок.

Дитячий будинок сімейного типу функціонує з 2011 року.

Родина Стрільчуків зарекомендувала себе, як сім’я з великим батьківським потенціалом. Олексій та Наталія знаходять у собі сили та мотивацію, займаються вихованням й піклуються про своїх дітей, та дітей, яким ця турбота необхідна трохи більше. Їхні вчинки безумовно заслуговують на повагу з боку суспільства і підтримки з боку держави та громади, адже виховання – це дійсно складний процес, що потребує значних духовних та фінансових ресурсів.

Коли відбуваються такі події, ми, дорослі і діти, починаємо вірити в дива.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування матеріальну та соціальну підтримку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора