Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Різдвяно-новорічний  фестиваль  народної творчості  «Різдвяне мереживо»

Дата: 13.01.2022 18:01
Кількість переглядів: 1029

Згадаймо ж нині разом всі
Різдвяні свята чарівні
Щоби в свят вечір скрізь лунали 
Колядки давні голосні
Щоб  за врочистими столами
Раділи святом і зимі,
Щоб люди завжди шанували 
Звичаї рідної землі.

Напередодні свята Старого Нового року, сьогодні, 13 січня, на центральній площі міста Шаргорода біля центру культури і дозвілля та новорічної красуні-ялинки розвернулося масштабне дійство. Адже сьогодні в Шаргородській громаді проходив традиційний різдвяно-новорічний  фестиваль  народної творчості  «Різдвяне мереживо», який цьогоріч відбувся за сприяння міського голови Володимира Барецького.

Чудові піснеспіви та колядки наповнили все місто: «Христос народився!». Насиченим і жвавим був також різдвяний ярмарок – чого там тільки не було: і борщ, і уха, і вареники, і пампухи, і солодощі! Все було оформлено в традиційному українському стилі, а колядників зустрічали справжні господар та господиня!

Адже народні звичаї та обряди будуть жити, доки ми будемо пам’ятати, наслідувати та передавати з покоління в покоління те, що прийшло нам у спадок від наших батьків, дідів та прадідів.

Родзинкою свята стало масове виконання відомої усім колядки «Добрий вечір тобі!» та  марш-парад всіх учасників фестивалю під супроводом муніципального оркестру.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора