Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Більше 7 тис. роботодавців Вінниччини довірили підбір персоналу службі зайнятості

Дата: 18.01.2022 07:48
Кількість переглядів: 182

Кількість роботодавців, які звернулись у пошуках працівників до служби зайнятості у 2021році, становила 7,1 тис.

«Зміни, які відбуваються в державній службі зайнятості, в першу чергу спрямовані на покращення співпраці з роботодавцями. Рекрутингові послуги від служби зайнятості стають дедалі популярнішими серед кола роботодавців. Насамперед, ми зацікавлені якісно та якнайшвидше укомплектувати заявлену роботодавцем вакансію. Так, протягом 2021 року кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою зайнятості, становила 7,1 тисяч», - зазначає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Також протягом 2021 року база даних вакансій, про які роботодавці поінформували обласну службу зайнятості, налічувала 30,5 тис. одиниць.

За видами економічної діяльності найбільше вакансій пропонувались у сільському, лісовому та рибному господарстві - 31,4%, а це кожна третя вакансія; 16% - на підприємствах та установах переробної промисловості; 11,5% - в оптовій та роздрібній торгівлі.

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування (30,7%), представників найпростіших професій (14,5%), кваліфікованих робітників з інструментом (12,5%), працівників сфери торгівлі та послуг (10,8%).

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,0 тис. грн., у 56,9% вакансій розмір заробітної плати був вище мінімальної.

Відділ інформаційної роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора