Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До дня Соборності України: ми - це єдина Україна

Дата: 21.01.2022 14:57
Кількість переглядів: 329

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом, яке є символом єднання українських земель. І хоча тоді державі не вдалося зберегти незалежність і єдність, Акт Злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.

Тож з цієї нагоди сьогодні біля пам'ятника Т.Г. Шевченку відбувся урочистий мітинг за участю керівництва міської ради та небайдужої громадськості міста.

Під час мітингу секретар міської ради Катеринка Кедик зазначила: «День Соборності для кожного українця є великим державним святом і сьогоднішнє зібрання  ще раз підтверджує, що ми єдині, що Україна  неподільна. Єднання українського суспільства підвищить внутрішній потенціал нашої держави та підвищить її авторитет на міжнародній арені. Що більше ми будемо виявляти поваги та любові до інших – то міцнішими ми будемо, як держава!»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора