Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація щодо захворювання жителів Шаргородської громади на COVID-19 залишається вкрай напруженою

Дата: 26.01.2022 14:50
Кількість переглядів: 215

У Шаргородській територіальній громаді останнім часом фіксується надзвичайно швидкий темп зростання кількості осіб, які захворіли на коронавірусну інфекцію. Це викликає чималу стурбованість серед населення, адже жителі Шаргородщини  відмічають таку ж статистику у населених пунктах, в яких проживають.

Загалом з початку 2022 року в громаді на цю недугу захворіло 195 осіб, і це тільки ті, які звернулись по лікарську допомогу. Якщо раніше статистичні дані за добу становили 2-3 особи, то наразі цей показник складає більше 30-40 осіб.

На даний час  під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні перебуває 124 особи. Не може не турбувати той факт, що ця вірусна інфекція вражає все молодші верстви населення. Станом на 26 січня 2022 року захворіли  7 дітей, які лікуються вдома.

У громаді вже є  два навчальних заклади,  які через складну епідемічну ситуацію проводять навчання дистанційно.

 

За останню добу у Шаргородській  міській територіальній громаді зафіксовано 15 нових випадків захворювання на коронавірус.

Наразі в Шаргородській міській лікарні перебуває 63 особи з встановленим діагнозом COVID-19, з них 55 кисневозалежні.

Враховуючи збільшення кількості «важких» пацієнтів лікарні, зростає потреба у медичному кисні, поставка якого справа не легка та дороговартісна. І хоча Шаргородська лікарня  найближчим часом матиме свою кисневу станцію, робота щодо закупівлі балонів з киснем ведеться щодня.

 

Шановні жителі Шаргородської громади! Зважаючи на напружену епідемічну ситуацію, закликаємо кожного з Вас неухильно дотримуватись правил карантину. Будьте уважні та обережні!

Захистити від важкого перебігу захворювання, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. Шаргородський ЦПМСД забезпечений  необхідною кількістю вакцин. Проте, на жаль, темпи щеплення повільні.

Пам’ятайте, що вакцинація зменшує, але не усуває повністю ризик зараження. Після щеплення необхідно й далі носити захисну маску, дотримуватися дистанції у 2 метри з іншими людьми, мити руки з милом та уникати скупчень людей.

Потурбуйтесь про себе та своїх рідних! Будьте здорові!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора