Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми!

Дата: 30.07.2021 14:09
Кількість переглядів: 186

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми Міністерством соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, Громадською спілкою «А21 Україна» проводиться інформаційна кампанія з питань протидії торгівлі людьми.

Основною метою кампанії є інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить через засоби масової інформації, брошури (листівки), плакати, надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, тощо.

Першим заступником Голови обласної державної адміністрації Наталею Заболотною 21.07.2021 року затверджено План заходів з підготовки та проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у Вінницькій області у 2021 році.

Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилою Петелько  12.07.2021 року затверджено План заходів щодо підготовки та відзначення 30 липня Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у Шаргородській міській територіальній громаді у 2021 році.

Комунальна установа територіальний центр соціального

обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора