Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відображення е-лікарняних за сумісництвом на вебпорталі Пенсійного фонду України

Дата: 09.02.2022 10:13
Кількість переглядів: 192

З 21 грудня 2021року в особистих кабінетах страхувальників на вебпорталі Пенсійного фонду України почали відображатися електронні лікарняні працівників, які перебувають з ними у трудових відносинах за сумісництвом.

Причому звертаємо увагу, що це стосується листків непрацездатності, які створені з 1 жовтня 2021 року, оскільки у відповідності до наказу Міністерства охорони здоров’я від 28.09.2021 № 2086 (вступив в дію з моменту публікації з зазначеної дати), яким внесено зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки», сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Особливістю електронних лікарняних працівників-сумісників є те, що в їх роботодавців за сумісництвом відображається не е-лікарняний безпосередньо, а його цифрова копія. Вона відрізняється від оригінального документу порядковим номером копії, який додається до унікального номеру е-лікарняного.

Наприклад, електронний листок непрацездатності з унікальним номером ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х буде відображено у такому вигляді у кабінетах страхувальника за основним місцем роботи і застрахованої особи. Однак в кабінеті роботодавця за сумісництвом до нього через крапку буде додано порядковий номер копії: ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1. Якщо працівник перебуває у трудових відносинах за сумісництвом з кількома страхувальниками, то цифра після крапки буде зростати за порядком (.2, .3 і далі).

Зазначена цифра після останньої точки є технічною інформацією про те, що це копія електронного лікарняного, а застрахована особа працює в роботодавця за сумісництвом.

Номер копії не є складовою частиною унікального номеру е-лікарняного – тож при формуванні заяви-розрахунку для працівників за сумісництвом страхувальнику необхідно вказувати номер їх лікарняного до знаку крапки.

Таким чином, якщо у кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду України вже відображені е-лікарняні сумісників, можна розпочати підготовку необхідних даних для  призначення допомоги по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Але, якщо роботодавець вже оформив працівникам за сумісництвом допомогу за відповідні періоди непрацездатності (наприклад, на підставі паперового лікарняного), е-лікарняний брати до роботи не потрібно.

                                                                            Головне управління Пенсійного фонду України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора