Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Декларування – 2022: що потрібно знати.

Дата: 14.02.2022 08:10
Кількість переглядів: 212

01 січня 2022 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2021 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який триватиме до 31 березня 2022 року включно.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Для того, щоб Вам було максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань.

У роз’ясненнях можна знайти відповіді як на традиційні питання про те, як правильно декларувати спадщину, так і  на  ті,  які  почали  виникати  в  декларантів  лише  минулого  року:  наприклад,  чи  потрібно  декларувати  «ковідну тисячу».

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за  посиланням  -  https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

Нагадуємо вам, що будь-яке роз’яснення в Базі знань можна знайти швидко та легко за ключовими словами в пошуку.

Також серед оновлень:

Нова форма декларації: https://bit.ly/3E6RPK4.

Порядок подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: https://bit.ly/3lkqe0J.

Будьте відповідальними! Подайте щорічну декларацію у встановлені законодавством терміни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора