Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міський голова Володимир Барецький зустрівся з батьками учнів та педагогічним колективом Писарівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – закладу дошкільної освіти

Дата: 18.02.2022 12:02
Кількість переглядів: 1122

Згідно абзацу 2 частини 2 статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Проекти рішень міської ради з даних питань висвітлено на сайті засновника 26.08.2021 року, в тому числі і проект «Про припинення діяльності юридичної особи Писарівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – закладу дошкільної освіти Шаргородської міської ради шляхом її ліквідації».

Так, на виконання вимог даного Закону, з метою врахування думки жителів с. Писарівки відбулася зустріч міського голови Володимира Барецького спільно з начальником відділу освіти та спорту міської ради Володимиром Кутніком з батьками учнів та педагогічним колективом.

Наразі у цій школі навчається 26 учнів, а 1 вересня 2022 року кількість становитиме 20 учнів.

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» (зі змінами) заклад освіти з кількістю учнів менше 25 з Державного бюджету не фінансується. Саме тому навчально-виховний процес в Писарівській школі буде зупинено.

Проте кожна дитина повинна мати найкращі умови для навчання. Для цього в опорних закладах освіти  створюється належна матеріально-технічна база, яка відіграє не останню роль у навчально-виховному процесі. Саме до таких закладів планується довозити учнів із с. Писарівка та інших закладів, які пройдуть стадію реорганізації. Це питання наразі залишається відкритим та перебуває на контролі міської влади.

Обговорювалось й питання раціонального використання приміщення школи. За попередніми висновками, враховуючи пропозиції батьків і підтримку міської влади, вивчається питання про залишення дошкільнят в даній будівлі.

Відділ освіти та спорту міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора