Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з батьками учнів та педагогічними колективами Копистиринського та Козлівського ЗЗСО І- ІІІ ступенів

Дата: 21.02.2022 19:43
Кількість переглядів: 439

Як вже повідомлялось згідно абзацу 2 частини 2 статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Проекти рішень міської ради з даних питань висвітлено на сайті засновника 26.08.2021 року.

Так, на виконання вимог даного Закону, з метою врахування думки жителів сіл Копистирин та Козлівка сьогодні відбулася зустріч заступника міського голови Людмили Петелько спільно з начальником відділу освіти та спорту міської ради Володимиром Кутніком з батьками учнів та педагогічними колективами  Копистиринського та Козлівського ЗЗСО І- ІІІ ступенів.

Метою обговорення є врахування думки жителів громади щодо пониження ступенів та реорганізації закладів освіти та обговорення відповідного проекту рішення, що виноситиметься на розгляд сесії Шаргородської міської ради.

Людмила Василівна зауважила, що мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади і у разі реорганізації  закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні.

Володимир Олексійович відмітив, що заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

Надано багато відповідей на запитання батьків та колективів,  які переймаються долею закладів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора