Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулись зустрічі щодо зміни типу закладів Руданського, Івашковецького та Лозівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Шаргородської міської ради

Дата: 23.02.2022 15:22
Кількість переглядів: 432

22 лютого 2022 року відбулися зустрічі в трьох селах Шаргородської громади щодо зміни типу закладів Руданського, Івашковецького та Лозівського  ЗЗСО І-ІІІ ступенів Шаргородської міської ради.

В ході громадських обговорень  відбувся конструктивний діалог між представниками влади та учасниками освітнього процесу.

Людмила Петелько - заступник  міського голови   пояснила  мету обговорення та наголосила, що в основі змін лежить законодавство України «Про освіту» , «Про загальну середню освіту». Вона повідомила присутніх про те, що в Шаргородській громаді планується створити  4 опорні заклади: Плебанівський , Шаргородський №1, Слободо-Шаргородський та Шаргородська гімназія. Присутнім виступаюча пояснила, що теперішні 10 класи  закінчать  заклади у своїх  установах в 2023р. Людмила Василівна також зазначила, що законодавством  визначені необхідні зміни в організації освітнього процесу.  Адже до вересня 2022 р. потрібно привести у відповідність до Закону України «Про освіту» установчі документи закладів освіти відповідно до їх типів. 

Начальник відділу освіти і спорту Шаргородської міської ради Володимир Кутнік зазначив, що  тип навчального закладу залежить від кількості дітей, які його відвідують.  Відповідно до вимог законодавства закладів І-ІІІ ступенів не буде, натомість, є декілька варіантів: ліцей, гімназія, опорна школа з філіями. В нашій ОТГ за кількістю дітей в перспективі ліцеями можуть бути тільки Шаргородський заклад №1 та Шаргородська гімназія. Є переваги реформи - діти будуть мати право вибору профілю та навчального закладу. Посадовець, відповідаючи на запитання про підвіз школярів, запевнив, що підвозитися учасники освітнього процесу  будуть  шкільним автобусом або освітянським рейсом перевізника.

Людмила Василівна  відзначила, що сьогодення ставить перед нами нові виклики.  Формула розподілу освітньої субвенції з теперішніми розрахунками наповнюваності класів ставить сільські школи в невигідне становище. Ми повинні пройти процес реорганізації, хоча він дуже болісний для всіх.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора