Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги резервістів оперативного резерву військових частин!!!

Дата: 23.02.2022 16:35
Кількість переглядів: 684

22 лютого 2022 року, за поданням Головнокомандувача Збройних Сил України Президент України підписав Наказ «Про призов резервістів у особливий період» від 22.02.2022 року №2.

Відповідно до рішення Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України:  «На сьогоднішній день немає потреби у загальній мобілізації. Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування».

Для оперативного доукомплектування на строк, що не перевищує 365 діб  до лав Збройних Сил України будуть призвані 36 тисяч осіб.

Для доукомплектування Національної Гвардії України 5 тисяч осіб.

До Державної прикордонної служби України 5 тисяч осіб.

Оповіщення резервістів для призову на військову службу буде здійснено відповідними військовими частинами та другим відділом Жмеринського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відповідно до ст. 39' п.4 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Наказу Президента України резервісти зобов'язані з'явитися до військових частин або на збірні пункти територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в термін до 28.02.2022 року.

Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (Стаття 336 «Кримінального Кодексу України») - карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Резервісти, які зараховані до військового резерву повинні прибути до другого відділу Жмеринського територіального центру комплектування та соціальної підтримки для уточнення персональних даних, проходження медичного огляду (за потреби), та відправки до військових частин.

За призваними резервістами, на весь час їх служби, зберігатиметься місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, а також поширюватимуться всі соціальні гарантії передбачені законом України для мобілізованих.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора