Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розширена нарада в міській раді

Дата: 28.02.2022 16:39
Кількість переглядів: 668

Сьогодні, 28 лютого 2022 року, міський голова Володимир Барецький провів у залі засідань міської ради розширену нараду.

Окрім керівного складу виконавчого комітету міської ради та керівників структурних підрозділів у залі засідань були присутні депутати міської ради, керівники місцевих  силових структур, правоохоронних органів, представники територіальної самооборони, суб’єктів підприємницької діяльності, політичних та громадських організацій, волонтери та ін..

Насамперед міський голова Володимир Барецький інформував актив Шаргородської громади про поточний стан справ у громаді. Наголосив, що міською радою розгорнуто оперативний штаб, проводиться увесь спектр дій, яких необхідно вжити в умовах воєнного стану. Усю відповідну роботу розприділено секторально – кожен представник керівного складу міської ради закріплений за певним напрямком роботи.

 

Також було зазначено наступне:

♦ Зберігаймо спокій! Вірмо у Збройні Сили України! Ми сильна нація і тому перемога буде за нами!

♦ Перша хвиля мобілізації резервістів та добровольців у громаді  відбулась. На призовні пункти прийшли патріоти з усіх куточків громади. Ми вдячні кожному захиснику нашої держави, молимося за них та за незалежну і мирну Україну.

♦ Проведено мобілізацію матеріальних резервів, які Шаргородська громада збирає для української армії. Вдячні бізнесу та небайдужим громадянам за співпрацю.

Міський голова наголосив, що наш український воїн та військові частини мають бути у повній готовності. І кожен керівник підприємства, до якого буде звертатись військова адміністрація  повинен максимально сприяти виконанню поставлених завдань. І в період воєнного стану ніяких аргументів «проти» і бути не може!

♦ Укріплення громади продовжується. Створено блок пости. Представники територіальної оборони цілодобово патрулюють населені пункти Шаргородської громади.

«Закликаю кожного жителя громади з усією серйозністю поставитись до заходів, які проводяться територіальною обороною та правоохоронними органами. Не нехтуйте забороною пересування у комендантську годину. В умовах воєнного стану будь-яке правопорушення тягне за собою відповідальність.

♦ Що стосується гуманітарної допомоги.

«Українська армія забезпечена  в повній мірі.

Разом з тим,  на заклик міської ради про виділення коштів на підтримку військових відгукнулися чимало людей. На сьогоднішній день на спеціальний рахунок міської ради надійшла 121 тисяча гривень на допомогу українській армії. Усі ці кошти будуть направлені у визначені військові частини.

Ми також вдячні усім, хто надав подушки, матраци, ковдри та продукти харчування для потреб військових нашої територіальної оборони та для переселенців. Наразі усього вистачає. При потребі будемо звертатись» - сказав міський голова.

♦ Велике прохання – не повідомляти у соцмережах інформацію, яку не варто знати ворогові, не створювати та не розповсюджувати «фейки». Такі повідомлення будуть розцінюватися, як провокація та намагання дезорієнтувати  або направити у невірне русло роботу служб правопорядку.

Користуйтесь тільки перевіреними джерелами інформації! Пам’ятайте, війна не лише на передовій, паніка – це теж зброя.

♦ Шаргородська громада приймає біженців. Багато свідомих шаргородців зателефонували на «гарячу лінію» та зголосились прийняти у своїх домівках переселенців.

Крім того, біженців розміщуємо у дошкільних закладах. Ця робота координується у пункті прийому евакуйованого населення (внутрішньо переміщених осіб), який наразі розміщено у ЦНАПі.

Матерям з дітьми, людям з обмеженими  можливостями та літнім особам надається прихисток. Чоловікам призовного віку пропонується стати на військовий облік.

♦ Наголошено, що відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану»,  з метою забезпечення громадської безпеки та порядку, згідно з наказом Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова та Начальника Вінницького об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки Олега Вінницького на території області, в т.ч.  в Шаргородській територіальній громаді заборонено з 27 лютого 2022 року до 27 березня 2022 року торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі.

♦ Система оповіщення.

Ця система працює централізовано і сигнал «Тривога» або «Відміна тривоги» подається з Вінниці.

Система оповіщення у місті Шаргород працює, проте вмикатиметься тільки в час виникнення загрози безпосередньо на території Шаргородщини.

Крім того, до оповіщення наразі долучатимуться українські мобільні оператори.

 

На сьогоднішній нараді виступили також військовий комісар Ярослав Ліщина та начальник відділення поліції №2 Віталій Старосуд, які закликали громадян бути відповідальними та свідомими, берегти себе, вірити Збройним Силам України!

 

Усі присутні мали можливість поставити запитання та отримати на них відповідні відповіді.

Підводячи підсумки наради, міський голова висловив гордість за жителів Шаргородщини, які вносять свою частину допомоги у спільну перемогу. Вони печуть хліб, заготовлюють олію, забезпечують військових м’ясною продукцією тощо, віддаючи надзвичайно великі особисті резерви для потреб української армії. Чимало керівників сільгосппідприємств, приватні підприємці підклали плече, допомагаючи усім, чим зможуть. Велика їм вдячність!

За кілька діб війни ми стали згуртованішими та сильнішими.

А тому Україна переможе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора