Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вимагаємо «зеленого коридору» для допомоги людям! - Марина Лазебна

Дата: 02.03.2022 16:57
Кількість переглядів: 175

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики повідомила, що Україна направила три запити Верховному Комісару ООН у Справах Біженців та Червоному Хресту з вимогою забезпечити «зелений коридор» для допомоги людям, які постраждали внаслідок бойових дій, знаходяться у повній або частковій ізоляції через безпосередні бойові дії, і вже подекуди по 5-6 діб виживають без світла, води, їжі, медичної допомоги та засобів до існування.

На місцях російські військові відмовляються від переговорів щодо створення таких коридорів, продовжують обстріли.

«Зелені коридори» критично необхідні для доставки лікарських засобів, виробів медичного призначення, гуманітарної допомоги, евакуації цивільного населення, постраждалих та поранених, дітей та людей похилого віку, безперешкодного проїзду спеціалізованого та вантажного транспорту, що забезпечує доставку товарів та перевезення людей до закладів охорони здоров’я, які лікують постраждалих та поранених від бомбардування.

Міністр повідомила, що наразі міжнародні організації затягують з розглядом запитів.

Україна вимагає заради життя і здоров’я людей забезпечити можливість:

  • Негайної доставки медикаментів, медичного обладнання, питної води, харчових продуктів, теплих речей та приладдя для обігріву.
  • Евакуації цивільного населення, у першу чергу дітей.
  • Доступу медичних та соціальних працівників для надання допомоги усім, хто її потребує, зокрема найуразливішим верствам населення (дітям, хворим та пораненим, особам з інвалідністю) та одиноко проживаючим громадянам.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора