Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники благодійного фонду «Право на захист» перебували на Шаргородщині

Дата: 31.03.2022 14:00
Кількість переглядів: 263

Сьогодні, 31 березня 2022 року, міський голова Володимир Барецький та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Петелько зустрілись з представниками благодійного фонду «Право на захист».

Благодійний фонд «Право на захист», який працює під егідою ООН,  є одним із учасників правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Тож сьогодні, під час діалогу з міською владою,  представники цієї організації цікавились умовами проживання ВПО, їх адаптацією та психологічною підтримкою, а також відвідали окремі сім’ї у місцях розміщення.

Міський голова Володимир Барецький відповів на усі поставлені запитання та наголосив, що з перших днів початку повномасштабної війни в Україні Шаргородщина розміщує ВПО в домогосподарствах місцевих жителів та освітніх закладах громади. На даний час розміщено більше 4 тисяч осіб.

В свою чергу заступник міського голови Людмила Петелько озвучила ряд проблемних питань, які виникають в процесі реєстрації та видачі довідок тимчасово переміщеним особам та жителям, які їх прихистили.

Учасники зустрічі домовились про взаємодопомогу та співпрацю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора