Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вячеслав Соколовий: «На Вінниччині ми створюємо Міжрегіональний координаційний Гуманітарний Штаб для ефективної допомоги людям»

Дата: 26.03.2022 13:10
Кількість переглядів: 146

25 березня, на початку чергової 22-ї сесії голова обласної Ради Вячеслав Соколовий повідомив депутатському корпусу про створення Міжрегіонального координаційного Гуманітарного Штабу.

–   24 березня, минув місяць запеклої боротьби українського народу проти російської агресії. І вже місяць ми працюємо з гуманітарною допомогою, надаємо різноманітну підтримку біженцям і бачимо, що робота вимагає системності та координації, – зазначив Вячеслав Соколовий.

Він нагадав, що нині в громадах Вінниччини перебуває понад 60 тисяч переселенців із найбільш постраждалих від війни регіонів. Серед них – дуже багато дітей, є люди з інвалідністю.

–  Вони потребують піклування та уваги. Біженці прибувають, і потрібно все більше матеріальних ресурсів, – сказав голова обласної Ради.

Вячеслав Соколовий також подякував усім активним людям,  громадам Вінниччини та інших областей України, волонтерським організаціям та благодійним фондам, зарубіжним друзям і міжнародним партнерам, які долучилися до процесу надання допомоги біженцям.

– Це – велика робота, яка потребує злагодженості й системності, – підкреслив голова обласної Ради. – У когось є потреби, у когось є можливості ці потреби задовольнити. Об'єднавши зусилля, ми  будемо в рази ефективнішими й оперативнішими. Об’єднавшись, ми зробимо в рази більше.

Вячеслав Соколовий зазначив, що ним спільно з Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим підписано рішення про створення Міжрегіонального координаційного Гуманітарного Штабу, щоб покращити координацію співпраці та адресність допомоги.

–  Окрім того, є ще дуже важливий напрям наших дій. І це – відновлення економіки в регіоні, релокація та запуск роботи підприємств, забезпечення людей робочими місцями та адаптація до нових реалій, – додав голова обласної Ради. – Певен, у підсумку отримаємо ефективнішу співпрацю та якісну роботу по всьому гуманітарному напряму.


Джерело: https://vinrada.gov.ua/vyacheslav-sokolovij-na-vinnichchini-mi-stvorjuemo-mizhregionalnij-koordinacijnij-gumanitarnij-shtab-dlya-efektivnoi-dopomogi-ljudyam.htm

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора