Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Молитва за Україну!

Дата: 08.04.2022 21:43
Кількість переглядів: 267

Звідусіль сьогодні до Шаргорода приїхали віруючі, щоб у ці великопісні дні молитися за мир в Україні та захист наших воїнів, за розум і мудрість керівників держав, аби якомога швидше завершити кровопролиття.

Молебен Хресної Дороги – це особливе богослужіння. Кожен віруючий, ідучи за хрестом, супроводжує Спасителя у Його останньому земному шляху, який був принижений, покатований і розп’ятий, але на третій день воскрес, перемігши зло над добром.

Дуже влучно Єпископ-ординарій Леон Дубравський, який очолював богослужіння,  співставив муки Христа із сьогоднішньою ситуацією в Україні.

Понтій Пілат, засудивши Христа, вершить верховенство, як путін сьогодні над Україною, але чим все завершилось нам відомо. Правда перемогла, так і Україна переможе!

Симон Киринеянин допомагав нести Ісусові хрест. Скільки сьогодні шаргородців, які на фронті і в тилу допомагають Україні нести цей хрест. І ми  віримо в нашу перемогу, так як і Симон Киринеянин.

Плачучі жінки зустріли Ісуса, ідучого на Голгофу, до яких Господь сказав: «Не плачте за Мною, а плачте над дітьми своїми». Які ці слова актуальні сьогодні, скільки вже пролито  сліз матерів над своїми дітьми!

З Ісуса здирають одяг, останнє, що на Ньому було. І ворог  сьогодні безжалісно здирає з України останнє, бомбардує мирне населення.

Кожне падіння Христа під тягарем хреста – це наші падіння. Але Христос піднявся, дійшовши до Голгофи, до світлої Перемоги. Так і ми, українці, віримо, що піднімемося з цього падіння, як Господь наш, дійдемо до світлого Воскресіння, бо віримо в те, що Перемога буде за нами, бо з Нами Бог, а там, де Бог, там Правда і Перемога!

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора