Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Шаргородщині навчались писати Великодню писанку

Дата: 12.04.2022 14:45
Кількість переглядів: 242

Великдень в українців завжди асоціюється з писанкою. Писанка – символ зародження нового життя, Христового Воскресіння. Її освячують в церкві разом із паскою, ставлять на святковому столі. Розписане яйце створює особливий святковий настрій.

12 квітня 2022 року, за  ініціативи  Шаргородської  міської ради, працівниками КО «Шаргородський музею образотворчого мистецтва» (директор Оксана Вихристюк),  організовано майстер-клас  «Великодня писанка» за участю майстрині  Вінничини, жительки нашої громади  Здирко  Любові Іванівни. 

В  заході  прийняли  участь директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради Людмила Каспрук та працівники КУ Центр надання соціальних послуг, учасники клубу людей поважного віку «Калинове намисто»,  працівники  КУ «Інклюзивно-ресурсний  центр» Шаргородської  міської ради та  гості  нашого  міста. 

Наймолодшою  учасницею  дійства   була  жителька  міста  Миколаїв Кіра  Жук.

Любов Здирко розповіла присутнім про українські обряди, які необхідно виконати перед розфарбовуванням писанки і про різні орнаментальні візерунки, символи, які побудовані на ритмічному повторі різних елементів.

Презентація творчості майстрині зацікавила присутніх і була сприйнята душевним щемом. Гармонійну атмосферу, яку відчули учасники майстер-класу, та знання, які отримали під час написання писанок, принесуть до своїх домівок та продовжать втілювати в життя неповторні українські звичаї.

Писанка – найкращий подарунок рідним до Великодніх свят. Беручись до розпису чи оздоблення яєць, учасники майстер-класу були у гарному настрої, вкладали в свою роботу любов та позитивні емоції.

Така писанка матиме хорошу енергетику і може стати справжнім оберегом на щастя, любов, здоров'я та удачу.

Ця зустріч наповнила усіх  присутніх  яскравими  та незабутніми емоціями.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора