Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Клуб активного довголіття «Калинове намисто» прийняв участь у майстер - класі з великоднього декору яєць

Дата: 15.04.2022 16:27
Кількість переглядів: 199

Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха. Є багато свят, які полюбляють зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень.

Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов, а в наш нелегкий для країни та людей час – віру у перемогу над злом та мирне майбутнє.

Традиційно до свят Великодня люди розфарбовують та декорують яйці – писанки, як незамінний атрибут свята, як символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду, символ сонця, тепла і вічності.

12 квітня 2022 року працівники КУ Центр надання соціальних послуг, та учасники клубу  активного довголіття «Калинове намисто» прийняли участь у майстер-класі  «Великодня писанка»,  який був організований з ініціативи  Шаргородської  міської ради, працівників КО «Шаргородський музей образотворчого мистецтва».

Захід провела майстриня з вишивки, писанкарства, різьби по дереву, учасниця районних та обласних заходів   Вінничини, жителька с.Івашківці - Здирко  Любов Іванівна. 

Любов Здирко розповіла, що з писанками і фарбованими яйцями (крашанками) пов’язано безліч легенд, повір’їв, переказів, звичаїв,  традицій, обрядів. А також про різні орнаментальні візерунки, символи, що  наносяться на писанки в ритмічному повторі різних елементів.

Презентація творчості майстрині зацікавила   учасників клубу  активного довголіття «Калинове намисто» та усіх присутніх і навіяла атмосферу Великоднього свята.

 Старі люди кажуть: доки люди писатимуть писанки, доти у світі існуватиме любов. Хто б міг подумати, але цій традиції тисячі років! Дотепер вважають, що писанка приносить щастя. Саме тому ними обмінюються та дарують їх рідним та друзям.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора