Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дзвони Чорнобиля…

Дата: 26.04.2022 10:31
Кількість переглядів: 276

26 квітня – ще одна трагічна сторінка в історії українського народу. Чорний день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству, коли мирна та щаслива весна вибухнула смертельним вогнем над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції. Безліч людей залишили свої домівки, величезна кількість українців стали до боротьби з атомом.

Ця техногенна катастрофа, вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління.

Чорнобиль – це слово стало символом горя і страждань. Нині про нього знову чує увесь світ. І хоча «чорна» дата аварії на ЧАЕС віддаляється у часі, на українській землі, знов виникла загроза атомної катастрофи. Тільки тепер ця загроза може бути рукотворною, реалізованою російським  ворогом України.

Сьогодні, 26 квітня 2022 року, в День пам’яті Чорнобиля, міська влада, ліквідатори та громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС та  жертвам ядерної катастрофи на знак вічної вдячності  живим та світлої пам’яті про загиблих.

Присутні вшанували героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання.

Молімось за мир в Україні, за непорушність атомних станцій нашої держави, за те, щоб техногенна катастрофа більше ніколи не повторилась на нашій землі.

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора