Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Передано речі першочергової потреби та продукти харчування для переселенців, які наразі проживають на території Шаргородської громади

Дата: 16.03.2022 16:21
Кількість переглядів: 201

В час збройної агресії росії, жителі України, в тому числі й Шаргородської територіальної громади об’єдналися у боротьбі зі спільним ворогом. Усі небайдужі надають підтримку тим, хто її потребує. Крім того міська рада та старости на місцях допомагають переселенцям, які через війну вимушені шукати прихисток подалі від рідної домівки.

На базі ЦНАПу Шаргородської міської ради цілодобово працює Центр з розміщення внутрішньо-переміщених осіб (гаряча лінія 0673297104 – цілодобово). Тут координатори проводять усю необхідну роботу щодо отримання притулку, людьми, які його потребують. Також у ЦНАПі утворився імпровізований «банк одягу» для переселенців.

Наразі тимчасово-переміщені особи потребують низки речей першої необхідності, засобів гігієни, продуктів для готування страв тощо.

Міською владою надається підтримка переселенцям на місцях. Тому сьогодні, 16 березня 2022 року, старостам старостинських округів передано речі першочергової потреби для переселенців, які розмістились в селах громади. Дана гуманітарна допомога була надана громаді Всесвітньою благодійною місією «Карітас-Спес Україна» (Президент місії - отець Петро Жарковський, представник у м.Вінниця - Євген Маркевич). 

Крім того, на складі, де акумулювалась надана раніше людьми гуманітарна допомога, є в наявності продукти харчування. Було прийнято рішення передати їх на місця. Відтак сьогодні старости доставлять переселенцям ще муку, ячмінні та пшеничні крупи, олію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора