Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Доступна освіта для вимушених переселенців

Дата: 01.04.2022 13:44
Кількість переглядів: 205

Ми без перебільшення можемо сьогодні говорити, що у такий складний для нашої країни час, більшість людей воюють, але кожен на своєму фронті. Важко знайти людину, яка залишилася осторонь подій, які сколихнули усю державу. Найбільш незахищеними у цій ситуації виявилися діти, адже саме їм найважче фізично, психологічно і морально.

Саме тому проведено роботу по залученню дітей, з числа внутрішньо-переміщених осіб  до навчального процесу  у закладах освіти нашої громади.

Вчителі, не полишають можливості допомогти навчатися дітям, які вимушено залишили свої домівки.

Від початку війни в закладах освіти Шаргородської міської ради було зареєстровано  117 учнів, які прибули з інших областей України. Педагоги дбають про те, аби новоприбулим дітям було комфортно. В умовах дистанційного навчання це, звісно, зробити важче, але спільними зусиллями  надається вся необхідна підтримка та допомога школярам. Учні за необхідності отримують підручники, зошити,  педагоги допомагають готуватися до уроків, надають моральну та психологічну підтримку.

Що стосується здобувачів освіти, які цього року закінчують навчання та планують вступати у професійно-технічні заклади, а також у заклади вищої освіти, то з цього приводу не варто хвилюватися, адже документи про освіту отримають всі випускники, незалежно від місця перебування.

Питання надання якісної освіти та створення рівних умов доступу до освіти  у Шаргородській громаді є пріорітетним.

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів ради

Людмила Петелько


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора