Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Шаргородській громаді в посиленому режимі проводиться робота щодо видачі довідок для ВПО

Дата: 10.04.2022 10:24
Кількість переглядів: 207

Через широкомасштабну війну Росії проти України мільйони людей зараз вимушено покинули свої домівки. В Шаргородській територіальній громаді знайшли прихисток  більше чотирьох тисяч вимушених переселенців, наразі в домогосподарствах шаргородців на постійній основі  проживає  2479 осіб.

Шаргородська міська рада робить усе можливе, аби внутрішньо-переміщені особи (ВПО) отримали відповідну довідку, яка дозволить їм оформити державну допомогу.

Незважаючи на технічні перебої в роботі загальноукраїнської програми  «Соціальна громада» в якій формуються довідки для ВПО,  робота в нашому ЦНАПі  та на віддалених робочих місцях в населених пунктах громади  продовжується в цілодобовому режимі. Протягом  09.04.2022 року видано 150 довідок ВПО. Станом на 08:00 год. 10.04.2022 року видано уже 1323 довідки ВПО.

Прошу  гостей нашої громади віднестися з розумінням до цієї проблеми, адже досить часто видача однієї довідки займає від 20 хв. до 2 годин та більше.

На жаль, поки не запрацювала онлайн реєстрація внутрішньо переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через Портал Дія.

Хочу наголосити, що Уряд ухвалив рішення, яким внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Відповідно до цих змін термін звернення за отриманням допомоги на проживання з березня 2022 року продовжено. Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк ПОДОВЖЕНО до 30 квітня 2022 року включно.

Запевняю, що міська влада робить усе можливе, аби  люди, які потребують допомоги, отримали її, не дивлячись на технічні складнощі.

Розуміймо один одного! Все буде Україна!

Заступник міського голови з питань діяльності

виконавчих органів ради

Людмила Петелько

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора