Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ ЦНАП міської ради продовжує прийом документів від ВПО, які зареєстровані в Шаргородській громаді та бажають взяти участь у Всесвітній продовольчій програмі ООН

Дата: 18.04.2022 11:37
Кількість переглядів: 231

В Україні завдяки місії Всесвітньої продовольчої  програми ООН World Food Programme внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати грошову допомогу.

Загалом передбачено, що Всесвітня продовольча програма ООН протягом трьох місяців вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту, буде платити 2200 гривень на кожного члена родини, щомісяця.

Шаргородська територіальна громада в числі перших подала відповідну заявку на участь у вказаній Програмі. Отримавши відповідні QR-code, на Шаргородщині розпочато прийом необхідних документів від вимушених переселенців. Відділ ЦНАП Шаргородської міської ради вже над цим працює, надає доступ до фінансової підтримки переміщеним особам, які розмістились на території Шаргородської громади.

Необхідно зазначити, що міська влада зіштовхнулась зі шквалом звернень від ВПО, які на даний час проживають у сусідніх громадах. Вони  наполегливо вимагають надати їм QR-code.

Наголошуємо, що переміщеним особам, які не зареєстровані в Шаргородській громаді й надалі буде відмовлено у прийомі відповідних документів, аби уникнути подвійної реєстрації.  

Разом з тим, повідомляємо, що Всесвітня продовольча програма готова надати фінансову підтримку усім ВПО. А тому рекомендуємо з даним питанням звертатись до органів місцевого самоврядування по місцю тимчасового перебування та реєстрації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора