Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась двадцять перша сесія міської ради 8 скликання

Дата: 20.05.2022 11:40
Кількість переглядів: 340

Сьогодні, 20 травня 2022 року, відбулась двадцять перша сесія міської ради 8 скликання під головуванням міського голови Володимира Барецького.

Депутати міської ради вшанували хвилиною мовчання загиблих земляків - оборонців України.

Відкривши засідання, міський голова поінформував депутатів та онлайн аудиторію, над чим працювала міська влада у міжсесійний період. Зокрема було зазначено:

- з 24.02.2022 року Шаргородщина прийняла 5215 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), з них 2186 осіб проживає у громаді на даний час;

- міською радою мобілізовано 536 тисяч 685 грн. благодійних внесків, які направлені на допомогу захисникам України. Майже 82 тисячі грн.  – залишок на даний час;

- Шаргородською територіальною громадою отримано різноманітну гуманітарну допомогу, надану жителями громади, підприємствами, аграріями та благодійниками, в тому числі з-за кордону. Дана допомога передана на потреби військовослужбовців та їх сімей, внутрішньо переміщених осіб, закладів охорони здоров’я громади, жителів постраждалих від війни регіонів,  рятувальників, малозабезпечених верств населення та ін..

- підставили своє плече і аграрії, які надали пальне для техніки, а також жителі громади, які заготовили молоко.

Загалом міський голова подякував усім благодійникам та волонтерським групам   за підтримку Збройних Сил України та працю на благо Держави.

 

На сьогоднішньому засіданні депутати міської ради розглянули 13 проектів рішень. Серед них:

- Про затвердження Комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми у Шаргородській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки.

- Про затвердження в новій редакції «Положення про порядок надання одноразової адресної  матеріальної допомоги жителям Шаргородської міської територіальної громади з міського бюджету».

- Про надання соціальних послуг за рахунок коштів місцевого бюджету.

- Про надання згоди на прийняття безоплатно до комунальної власності Шаргородської міської територіальної громади окремо індивідуально визначене майно та ін.

Депутатами також затверджено положення про  порядок проведення конкурсів на зайняття посад: директора КНП «Шаргородський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Шаргородської міської ради, директора закладу дошкільної освіти комунальної форми власності Шаргородської міської ради.

Прийнято ряд рішень, які стосувались земельних  відносин.

Необхідно зазначити, що усі проекти рішень, які виносились на розгляд депутатів міської ради, попередньо були розглянуті та опрацьовані постійними комісіями міської ради.

Усі бажаючі мали можливість ознайомитись з роботою сесії в онлайн режимі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора