Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Затверджено Комплексну програму підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми у Шаргородській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки

Дата: 25.05.2022 09:31
Кількість переглядів: 178

20 травня 2022 року на двадцять першій сесїї міської ради 8 скликання було прийнято рішення № 470 «Про затвердження Комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми у Шаргородській міській територіальній громаді на 2022-2025 роки» з низкою заходів, які будуть виконані в ході виконання Комплексної програми.  

Програму розроблено з метою створення дієвого механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі; забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства та впровадження європейських стандартів рівності; запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють такі злочини або сприяють їх вчиненню, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги. створення якісного та безпечного середовища життєдіяльності населення.

Рішенням виконавчого комітету Шаргородської міської ради  від 28.04.2022 року №80, відповідно до Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», статті 6 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», створено координаційну раду з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми  та затверджено її склад.

Координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території Шаргородської міської  територіальної громади  рішенням виконавчого комітету №81 від 28.04.2022 року визначено Петелько Людмилу Василівну, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Структурними підрозділами, які проводять роботу з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення насильства, координації заходів реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам визначено комунальну установу «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради та службу у справах дітей Шаргородської міської ради.

Відповідно до п.24. Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018р. №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», у селах  староста (у разі його обрання) забезпечує виявлення фактів насильства та повідомляє про них не пізніше однієї доби уповноваженим особам.

Староста є персонально відповідальним за забезпечення своєчасного та ефективного вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території села.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора