Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На період воєнного стану спрощено порядок отримання соціальної послуги догляду вдома

Дата: 26.05.2022 10:09
Кількість переглядів: 168

На період запровадження воєнного стану спрощено порядок отримання соціальної послуги  догляду вдома лише за заявою особи.

Будь-яка людина чи родина може потрапити у складну життєву ситуацію. В українському законодавстві це називається складними життєвими обставинами.

Соціальні послуги – це дії, які спрямовані на подолання таких складних життєвих обставин (соціальна підтримка), мінімізацію їх наслідків (соціальне обслуговування) та на профілактику (соціальна профілактика).

Соціальні послуги може отримати кожен, хто їх потребує за місцем проживання або перебування. Соціальні послуги надаються відповідно до Державних стандартів, а рішення про їх надання приймається відповідно до Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Для отримання соціальних послуг необхідно звернутися з усною чи письмовою заявою до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Шаргородської міської ради за місцем проживання чи перебування громадянина.

          Працівники відділу із залученням фахівця із соціальної роботи проаналізують потреби  та направлять людину до комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

Людині або сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. На всіх етапах з людиною будуть працювати фахівець із соціальної роботи/соціальний працівник/соціальний робітник, які відіграють ключову роль у наданні соціальної послуги.

Хто і у яких випадках може звернутись за соціальними послугами:

одинокі громадяни, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з частковою втратою рухової активності (мають III, IV і V групу рухової активності) і потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком:

- особи похилого віку;

- особи з інвалідністю;

-особи з частковою втратою рухової активності, пам’яті;

-особи з невиліковними хворобами, що потребують тривалого лікування (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше як на чотири місяці).

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора