Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Більше 8 тис. громадян знайшли роботу за сприяння Вінницької обласної служби зайнятості

Дата: 02.06.2022 11:11
Кількість переглядів: 263

«Вінницька обласна служба зайнятості продовжує свою діяльність в умовах суттєвого скорочення попиту роботодавців на працівників через зниження економічної активності ряду сфер економіки під час воєнного стану. Завдяки співпраці з роботодавцями протягом січня-травня 2022 року до продуктивної зайнятості вдалося повернути 8,2 тис. осіб. До робіт тимчасового характеру залучили 655 осіб. Загалом, послугами обласної служби зайнятості скористались 36,1 тис. громадян, які шукали роботу», - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Від підприємств, організацій та установ до Вінницького міського центру зайнятості та філій обласного центру зайнятості з початку року надійшло майже 10 тис. вакансій, що втричі менше, ніж у січні-травні 2021 року.

Переважно роботодавцям були потрібні водії автотранспортних засобів, трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, токарі, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, слюсарі-ремонтники, пекарі, швачки, електромонтери, електрогазозварники.

З метою якісного укомплектування вакансій на замовлення роботодавців обласна служба зайнятості здійснювала професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних. Протягом січня-травня 2022 року за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 1288 безробітних проходили професійне навчання, з них 547 осіб - навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Станом на 01 червня 2022 року на обліку у обласній службі зайнятості перебуває 16,7 тис. безробітних громадян, 15,5 тис. з них отримують допомогу по безробіттю.

У базі вакансій нараховується 1163 вакансії. На кожне вільне робоче місце претендує 14 безробітних. Середня зарплата у вакансіях складає 7,6 тис.грн.

Якщо ви шукаєте роботу, радимо підписатися на телеграм-канал «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням https://t.me/worknowdcz.

Для роботодавців є можливість подати вакансію через чат-бот Державної служби зайнятості @DCZWorkNowBbot.

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячі лінії Вінницького обласного центру зайнятості 0 (432) 55-17-96, +38 (063) 814-53-38, +38 (050) 195-09-24 або пишіть на Телеграм канал Підтримка ДСЗ Вінниця https://t.me/DCZ_Vinnytsa.

Обласна служба зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора