Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Надання психологічної допомоги постраждалим від воєнних дій Реабілітаційним центром Міжнародної організації з міграції МОМ (м.Київ)

Дата: 08.06.2022 09:35
Кількість переглядів: 207

Жорстка, звірська війна російської федерації проти усіх українців призвела до жахливих наслідків.

Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон,  викрадення людей, роз’єднані сім’ї, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів – це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство.

Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації – є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про соціальні послуги», а також Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. №587, до осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, належать особи/сім’ї, які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин, зумовлених шкодою, заподіяною бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією.

Враховуючи поточну ситуацію в країні, вкрай важливо забезпечити надання вчасної психологічної підтримки та допомоги всім громадянам України, які цього потребують.

Постраждалі від експлуатації та /або насильства за ознакою статі, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, можуть отримати комплексу медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) у Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м.Київ).

Можливі різні варіанти взаємодії з центром:

  1. Перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких клієнт отримує спектр послуг.
  2. Людина може приїхати на 3 дні, отримати обстеження, консультування психолога/психотерапевта, призначення лікування.

Для влаштування до Реабілітаційного центру слід звертатися на гарячу лінію Представництва МОМ в Україні – 527, 0 800 505 501 (прийом дзвінків щодня з 8.00 до 20:00).

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради в умовах воєнного проводить соціальну роботу та надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.

Основними завданнями КУ Центр надання соціальних послуг є:

  • проведення соціально-профілактичної роботи спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення;
  • надання особам/сім’ям комплексу соціальних послуг, яких вини потребують;
  • проведення оцінювання потреб осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, у соціальних послугах;
  • визначення методів соціальної роботи;
  • забезпечення соціальної підтримки.

За консультацією звертатися за адресою: вул. Героїв Майдану, 224, комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради.

КУ Центр надання соціальних послуг

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора