Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Шаргородській територіальній громаді відкрито дні спорту, приурочені Дню Конституції України

Дата: 27.06.2022 21:46
Кількість переглядів: 226

За сприяння міського голови Володимира Барецького, відділів культури і туризму, освіти і спорту та Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради  27 червня 2022 року на центральній площі міста Шаргорода, в рамках заходів із відзначення Дня Конституції України, відбулися відкриття  шахового турніру на першість Шаргородської територіальної громади та показові виступи юних дзюдоїстів, боксерів Шаргородської дитячо-юнацької спортивної школи.

Дані заходи проводяться для залучення більшої кількості дітей, юнацтва, молоді та всіх верств населення до занять з фізичної культури, спорту та дозвілля.

12 досвідчених учасників з усіх куточків нашої громади, виявили бажання позмагатися за шахівницями: Михайло Павлишен, Степан Дунський, Михайло Загурний, Віталій Кушнір, Ігор Кукурудза, Вадим Дрозда, Валентин Шмигельський, Іван Белінський, Казимир Роздоба, Микола Белінський, Іван та Микола Белінські, Віктор Гарбар, Анатолій Томалюк (ВПО, м.Слов’янськ Донецької області).

Директор Центру культури і дозвілля Роман Підпалюк, як ведучий свята, тепло привітав усіх любителів шахів з інтелектуальними змаганнями.

Під час відкриття шахового турніру прозвучав Державний Гімн України. Хвилиною мовчання, в знак щирої подяки та шани, вшанували захисників нашої Батьківщини, які поклали свої життя на вівтар Перемоги над російськими окупантами.

Від імені міського голови учасників турніру привітала начальник відділу культури і туризму міської ради Тетяна Янчурська і побажала усім успіхів.

Головний суддя шахових змагань Олександр Стус ознайомив з правилами та умовами проведення турніру. Змагання проводилися за швейцарською системою у п’ять турів, на кожну шахову партію відводилося 30 хвилин.

За результатами заховлюючої боротьби, переможцями турніру стали:       

І місце – Михайло Павлишен (с.Гибалівка),

ІІ місце – Вадим Дрозда (с.Перепільчинці),

ІІІ місце – Казимир Роздоба (м.Шаргород).

По завершенні змагань, показові виступи  демонстрували юні дзюдоїсти, боксери Шаргородської дитячо-юнацької спортивної школи - призери та чемпіони міжнародних турнірів, чемпіонату України та області: Олексій Шевчук, Денис Крикун, Олексій Кірілов, Костянтин Горобець, а також учасники чемпіонату області Назар Паламарчук, Іван Стасков, Ілля-Іван Дорофтей, Олександр Берещук.

Усіх тренерів спортивної школи представляв викладач-тренер Богдан Паламарчук.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Петелько подякувала всім за проведення дійства та нагородила медалями, Почесними Грамотами, Подяками Шаргородської міської ради, призами і пам’ятними сувенірами переможців та учасників турніру.

Меценатами змагань стали  ТОВ «Боровське» (с.Лозова) в особі виконавчого директора Галини Палій та приватний підприємець з м.Вінниця Світлана Хитрик.

Спорт і дозвілля приносить людям масу позитивних емоцій. Тож свято має продовження. 29 червня о 10.00 год. на центральній площі міста Шаргород відбудеться шашковий турнір та першість Шаргородської громади та, по завершенні турніру, показові виступи юних дзюдоїстів із Слободи-Шаргородської.

Центр культури і дозвілля міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора